xcounter
#

Стало відомо, чому лише близько 40% ворожих крилатих ракет долітають до своїх цілей

115380
Ворожий бомбардувальник Ту-95МС з крилатими ракетами Х-101, ілюстративне фото з відкритих джерел
Ворожий бомбардувальник Ту-95МС з крилатими ракетами Х-101, ілюстративне фото з відкритих джерел

Відповідь – на цих ракетах стоїть електроніка зразка 1960-1970-хх років. Що суттєво спрощує роботу для наших Повітряних Сил

Головне управління розвідки Міноборони України повідомило, що наші фахівці отримали в своє розпорядження зразки бортової електроніки, що була вилучена зі збитих рашистських крилатих ракет повітряного базування типів Х-55, Х-555 та Х-101.

Схоже, результат аналізу вразив навіть спеціалістів із ГУР МОУ – виявилось, що на цих ракетах стоїть електроніка та навігаційні системи взагалі радянського виробництва, зразка 1960-1970-хх років.

Читайте також: Росіяни підняли у повітря раритетні "глушилки" Ил-22ПП, безсила "чудо-зброя" проти нашої ППО
Бортова електроніка, вилучена зі збитих крилатих ракет орків, фото - ГУР МОУ

Якщо конкретніше – на цих ракетах стоять блоки наведення, що вироблялись “Воронезьким заводом радіодеталей”, “Мінським заводом “Інтеграл” та іншими підприємствами колишнього СРСР.

Також на цих ракетах використовується навігаційна система ПГИ-2М, що розроблена в 1977 та за радянських часів встановлювалась на винищувачі типів МиГ-29 та Су-27.

Бортова електроніка, вилучена зі збитих крилатих ракет орків, фото - ГУР МОУ

Окремо наголосимо – ракети типів Х-55 та Х-555 вироблялись за радянських часів, а от ракети типу Х-101 рашисти почали виготовляти лише в 2013 році.

Із цього повідомлення випливають одразу два висновки. Перший – тепер зрозуміло, чому лише 40% ракет орків долітає до своїх намічених цілей, "аналоговнет" електроніка суттєво полегшує роботу нашим Повітряним Силам.

Рашистський стратегічний бомбардувальник Ту-160 з крилатими ракетами Х-101 та Х-555, ілюстративне фото з відкритих джерел

Висновок другий – якщо рашистам довелось ставити електроніку із радянських запасів навіть на новітні ракети, виробництво яких стартувало менше 10 років тому, це означає, що можливості Кремля по відновленню своїх "ракетних запасів" - ще нижчі, аніж прийнято вважати.

Крилата ракета Х-55, ілюстративне фото з відкритих джерел
Читайте також: Журналісти показали, які російські кораблі можуть піти вслід за потопленою "Москвою" (фото)