xcounter
#

Росіяни підняли у повітря раритетні "глушилки" Ил-22ПП, безсила "чудо-зброя" проти нашої ППО

91105
Ворожий Ил-22ПП, ілюстративне фото з відкритих джерел
Ворожий Ил-22ПП, ілюстративне фото з відкритих джерел

Тому нема чого дивуватись, що як так виходить – ми збили уже 333 ворожі літаки та вертольоти, а росіяни продовжують звітувати про фейкове "знищення" нашої протиповітряної оборони

Із власних джерел Defense Express стало відомо, що орки виконували радіоелектронне подавлення наших радіолокаційних систем та систем зв’язку за допомогою двох літаків для постановки радіоелектронних завад Ил-22ПП, що перебували у повітряному просторі Воронезької області РФ та над водами Азовського моря, ще один Ил-22П – діяв у повітряному просторі Курської області РФ.

Однак "виконували" не означає "таки виконали". І тут саме той випадок, коли росіяни безрезультатно для себе кидають у бій розпіарене "вундер-ваффе", яке насправді відслужило уже майже 50 років.

Читайте також: Британія поставить Україні ракети Brimstone та намагається встановити їх на "технічки": чому це не сама погана ідея
Ворожий Ил-22ПП, ілюстративне фото з відкритих джерел

Нашим читачам може здатись, що десь вони уже бачили позначення Ил-22.

І справді, було повідомлення, що 3 квітня 2022 наші Повітряні Сили підбили "літаючий штаб" Ил-22, який міг використовуватись для управління військами ворога на окупованому Донбасі. Forbes.Ua навіть порахував, що цей літак ціною в $30 млн входить в топ-10 за вартістю цілей рашистів, які уразили Збройні Сили України. За даними The Military Balance (сторінка 199), на кінець 2021 року росіяни мали 5 літаків Ил-22 та 12 літаків Ил-22М.

"Літаючий штаб" Ил-22 ворога, ілюстративне фото з відкритих джерел

Серійне виробництво Ил-22 стартувало ще у 1970-х роках. В свою чергу, літаки для постановки завад Ил-22ПП виготовлялись саме на базі Ил-22, у росіян є лише три Ил-22ПП. Ну а в свою чергу, Ил-22 та Ил-22П розроблені на базі цивільного Ил-18, серійне виробництво якого стартувало ще у 1960-х роках. (тому навіть на спеціалізованих "бортах" - позначення Ил-18 та цивільна ліврея)

Може прозвучати неймовірно, що окрім трьох Ил-22ПП, у рашистів більше нема літаків для постановки завад. Але ще неймовірнішими виглядають строк, який знадобився росіянам для виготовлення та доводки цих літаків в рамках програми "Порубщик".

В одному кадрі - усі три наявні у рашистів Ил-22ПП, ілюстративне фото з відкритих джерел

Якщо коротко – контракт на виготовлення Ил-22ПП Міноборони орків виписало ще в 2009 році, літаки мали бути поставлені ще в 2016 році, фактично не були поставлені навіть у 2018 році, і ще на початку 2022-го року бортове обладнання цих літаків проходило доводку.

Рашистські пропагандисти чомусь думали, що їх Ил-22ПП буде здатен "глушити" західні літаки ДРЛО та навіть ЗРК Patriot. Тому пропагандони уже під час вторгнення в Україну регулярно продукували галюцинації про те, що їх Ил-22ПП начебто "подавили" нашу ППО самим фактом підняття у повітря.

Наявні у рашистів Ил-22ПП, ілюстративне фото з відкритих джерел

Але поки рашисти перебували у світі своїх "вологих мрій" відносно характеристик "Порубщика", наша протиповітряна оборона збила уже 333 ворожі літаки та гелікоптери.

Впевнені, Ил-22ПП орків – наступні в черзі на знищення.

Втрати ворога на 21 квітня 2022 року, зокрема 333 літаки та вертольоти
Читайте також: Норвезькі морські ЗРК Mistral для України: що це за зброя, чому це не ПЗРК і де їх можливо використати