xcounter
#

США видали замовлення на поставку перших 110 тактичних ракет PrSM

19929
США видали замовлення на поставку перших 110 тактичних ракет PrSM

Це буде лише "установча партія", початок повномасштабного серійного виробництва запланований на 2023 рік

Армія США та компанія Lockheed Martin уклали контракт вартістю 23,9 мільйони доларів на розробку та поставку тактичних ракет комплексу Precision Strike Missile, який в свою чергу виступає частиною значно ширшої угоди вартістю 166 мільйонів доларів на поставку 110 тактичних ракет комплексу PrSM. Про це пише портал Military Aerospace.

Один із епізодів випробувань системи Precision Strike Missile, зображення з відкритих джерел

Відомо, що повномасштабне серійне виробництво тактичного ракетного комплексу PrSM стартує в 2023 році, у тому ж році ця система буде поставлена на озброєння Армії США.

Читайте також: США відроджують в Європі ракетну армію, ліквідовану після "Холодної війни"

Передбачається, що до 2025 року Lockheed Martin модернізує комплекс Precision Strike Missile – дальність стрільби виросте до 700 кілометрів, при цьому з’явиться опція ураження рухомих надводних цілей.

Запуск перспективної високоточної керованої ракети PrSM з ракетної системи HIMARS, фото ілюстративне

Ракети комплексу PrSM запускатимуть із штатних пускових установок реактивних систем залпового вогню M270A1 MLRSM та M142 HIMARS. В рамках робіт по комплексу Precision Strike Missile компанія Lockheed Martin хоче модернізувати ці пускові установки так, щоб одразу відстрілювати по дві ракети PrSM.

Тактичний ракетний комплекс Precision Strike Missile має прийти на заміну комплексу MGM-140 ATACMS, що був прийнятий на озброєння ще за часів "Холодної війни" та має дальність стрільби до 300 кілометрів.

Ракетний комплекс MGM-140 ATACMS, фото ілюстративне
Читайте також: Стало відомо, на якій саме ділянці фронту Збройні Сили України розмістили комплекси Javelin