xcounter
#

Стало відомо, на якій саме ділянці фронту Збройні Сили України розмістили комплекси Javelin

6716
Розрахунок ПТРК FGM-148 Javelin в зоні проведення ООС, стоп-кадр з репортажу ABC
Розрахунок ПТРК FGM-148 Javelin в зоні проведення ООС, стоп-кадр з репортажу ABC

Чи були уже задіяні "Джевеліни" в боях проти російських окупантів – офіційних даних поки нема

Американський телеканал ABС опублікував свій відеорепортаж про перебіг бойових дій на Сході України поблизу міста Авдіївки. Журналісти ABС спілкувались із військовослужбовцями Збройних Сил України, в кадрах були помічені пускові установки протитанкових ракетних комплексів FGM-148 Javelin.

Цей репортаж став першим повноцінним підтвердженням у медіа, що фронтові частини Збройних Сил України мають в своєю розпорядженні "Джевеліни".

Читайте також: Скільки бойових літаків має Україна: новий довідник World Air Forces 2022

Нагадаємо, як розповідав Defense Express, на початку грудня 2021 року Командувач операції Об’єднаних сил генерал-лейтенант Олександр Павлюк в інтерв’ю проекту "Донбас.Реалії" видання "Радіо Свобода" розповів, що підрозділи ЗСУ в в зоні проведення Операції об’єднаних сил, справді озброєні ракетними комплексами FGM-148 Javelin.

Генерал-лейтенант Олександр Павлюк розповів також, що підрозділи зі складу ООС відпрацьовують усі варіанти розвитку подій, за яких може відбутись бойове застосування Javelin – мова як і про можливе пряме вторгнення частин армії РФ на північній ділянці кордону з Україною, так і про перехід в наступ "гібридних" підрозділів армії РФ на окупованому Донбасі.

Розрахунок ПТРК FGM-148 Javelin в зоні проведення ООС, стоп-кадр з репортажу ABC

Командувач ООС при цьому він не став ані підтверджувати, ані спростовувати інформацію окремих ресурсів, ймовірно ЗСУ уже використовували "Джевеліни" в бойових умовах проти російських окупантів на Сході України.

Інших офіційних даних про розміщення та/або застосування FGM-148 Javelin в зоні проведення ООС – поки що нема.

Розрахунки ПТРК FGM-148 Javelin в зоні проведення ООС, стоп-кадр з репортажу ABC
Читайте також: ЗСУ нарешті починають підконтрольну експлуатацію "Барс-8ММК", отриманих ще два роки тому