xcounter
#

Командувач ООС підтвердив, що фронтові частини ЗСУ озброєні комплексами Javelin

9420
Пуск ракети комплексу Javelin, фото з відкритих джерел
Пуск ракети комплексу Javelin, фото з відкритих джерел

Але при цьому Командувач ООС не підтвердив факт бойового застосування "Джевелінів" проти російських окупантів на Сході України

Підрозділи Збройних Сил України, що виконують завдання в зоні проведення Операції об’єднаних сил, справді мають на озброєнні протитанкові ракетні комплекси FGM-148 Javelin. Таку інформацію в інтерв’ю проекту "Донбас.Реалії" видання "Радіо Свобода" розповів Командувач операції Об’єднаних сил генерал-лейтенант Олександр Павлюк.

"Ми укомплектовані "Джавелінами". Підрозділи постійно вивчають варіанти дій на найбільш загрозливих напрямках. У разі потреби ми готові їх застосувати", - сказав Командувач ООС.

Читайте також: Збройні Сили України розмістили біля окупованого Криму гаубиці "Мста-Б"

Генерал-лейтенант Олександр Павлюк розповів зокрема, що підрозділи зі складу ООС відпрацьовують усі варіанти розвитку подій, за яких може відбутись бойове застосування Javelin – мова як і про можливе пряме вторгнення частин армії РФ на північній ділянці кордону з Україною, так і про перехід в наступ "гібридних" підрозділів армії РФ на окупованому Донбасі.

"Ці плани відпрацьовані, люди тренуються. Постійно вдосконалюємо свою майстерність у цьому напрямку", - резюмував Командувач ООС.

Пуск ракети комплексу Javelin, фото з відкритих джерел

Цікаво, що при цьому генерал-лейтенант Олександр Павлюк не став підтверджувати, але й також – і спростосовувати інформацію, яку відтворили деякі ЗМІ про те, що ймовірно ЗСУ уже використовували "Джевеліни" в бойових умовах проти російських окупантів на Сході України.

Парадна демонстрація ПТРК Javelin Збройних Сил України, фото ілюстративне

Як раніше розповідав Defense Express, наприкінці жовтня 2021 року стало відомо, що під час підготовки операторів ПТРК було проведено мінімум 30 пусків Javelin на дистанцію понад 4 кілометрів.

Також Defense Express розповідав, що наприкінці листопада 2021 року Збройні Сили України провели на полігоні "Широкий лан" інструкторсько-методичне заняття, однією із тем якого було відпрацювання нової тактики застосування протитанкових ракетних систем Javelin у бойових умовах, в умовах ночі та поганої видимості.

Контейнери з протитанковими ракетами до нової партії ПТРК Javelin, які США передали Україні восени 2021 року, фото з відкритих джерел
Читайте також: Усі катери ВМС України типу "Гюрза" та "Кентавр" планують озброїти новими ракетами Brimstone Sea Spear від MBDA