xcounter
#

США відроджують в Європі ракетну армію, ліквідовану після "Холодної війни"

2187
До 2023 року США мають отримати на озброєння цілу низку перспективних ракетних систем, фото ілюстративне
До 2023 року США мають отримати на озброєння цілу низку перспективних ракетних систем, фото ілюстративне

Відроджений підрозділ Армії США використовуватиме тактичні ракетні комплекси та перспективні гіперзвукові ракети, що будуть націлені проти РФ

Армія США оголосила про відродження так званого "56 артилерійського командування" із штаб-квартирою в німецькому місті Майнц-Кастель.

Таке "артилерійське командування" Армії США було еквівалентом ракетної армії СРСР, існувало в часи "Холодної війни" та мало на озброєнні крилаті ракети Pershing I та Pershing II.

Читайте також: Роту БМПТ "Терминатор" введуть до штату танкової дивізії Росії: до яких наслідків для військ це призведе
Перспективний гіперзвуковий ракетний комплекс LRHW, рендер ілюстративний

Тепер же 56 артилерійське командування буде озброєне перспективними ракетними системами – тактичним комплексом PrSM, гіперзвуковим комплексом Dark Eagle (він же LRHW) та універсальним комплексом Typhon, який може одночасно використовуватись для запуску наземної версії крилатої ракети Tomahawk або ж "наземної" версії морської зенітної ракети SM-6, пише портал The Drive.

Універсальний перспективний ракетний комплекс Typhon, рендер ілюстративний

Мета 56 артилерійського командування Армії США – "тримати під прицілом" Африку та Європу як складова "підрозділу мультидоменної війни", призначений для стримування можливої агресії РФ.

Допускається, що всупереч "європейській" прописці, 56 артилерійське командування Армії США розміщуватиметься в Європі на ротаційній основі.

Перспективний ракетний комплекс Precision Strike Missile, він же PrSM, ілюстративне фото з відкритих джерел

Автори The Drive пишуть, що відродження 56 артилерійського командування Армії США має більше "історичне" значення – це все означає, що Сполучені Штати Америки остаточно відмовились від обмежень на розміщення ракетних систем середньої дальності у Європі.

Крилаті ракети Pershing II готові до запуску, "архівне" фото часів "Холодної війни"
Читайте також: Китай побудував у пустелі нові цілі для ракет у формі американських авіаносців (фото)