xcounter
#

Міфи про "Нептун", парашутний зашморг та ракети для українських Mark VI: події тижня від Defense Express

7342
Міфи про "Нептун", парашутний зашморг та ракети для українських Mark VI: події тижня від Defense Express

Нові деталі історії про закупівлі парашутів, міфи про "Нептун", ракети для українських катерів та інші події тижня від Defense Express

Пропонуємо ознайомитися з оглядом новин та матеріалів тижня, короткий опис яких ми зібрали для вас у цій статті.

Ракети для Mark VI. У США стверджують: патрульні катери Mark VI для України можуть отримати зброю з більшою вогневою потужністю.

Читайте також: Чому Польщі необхідно модернізувати власні БМП-1, якщо є "Борсук"

Йдеться про малогабаритні протикорабельні ракети типу ВGM-176В Griffin (хоча на катери також можуть встановлюватися малогабаритні ракети Hellfire). Крім того, додатково на Mark VI планується встановлення систем управління та самонаведення ракет на цілі.

ВGM-176В Griffin
ВGM-176В Griffin

Цих ракет буде цілком достатньо для знищення невеликих катерів чи малотоннажних кораблів противника, однак за певних умов вони також можуть бути загрозою і для корвета чи фрегата.

Руйнуємо міфи про "Нептун". Ракетний комплекс "Нептун" для російської пропаганди, з того самого часу, як з’явилося перше фото ракети Р-360 у 2015 році, став важливою "ціллю". Кремль щосили намагався скомпрометувати українську ракету й використовував для цього усі можливі засоби.

Ми вирішили зруйнувати ці ворожі міфи навколо "Нептуна", тож поспілкувалися з Генеральним конструктором – Генеральним директором ДержККБ "Луч" Олегом Коростельовим. Також ми поцікавилися про створення ще більш далекобійної версії "Вільхи". Про все це можна прочитати в нашому матеріалі.

Канада обирає винищувач. В країні хочуть замінити парк застарілих CF-18. Серед претендентів – F-35 від компанії Lockheed Martin, F/A-18E/F Super Hornet від Boeing, а також Gripen-E від компанії Saab.

Канада шукає заміну CF-18
Канада шукає заміну CF-18

Вартість контракту орієнтовно оцінюється в 19 млрд канадських доларів (14 млрд доларів США). Усього Канада планує придбати 88 винищувачів. Компанії-конкуренти мають запропонувати рішення, які будуть вигідні канадським оборонним підрядникам та іншим підприємствам.

Парашутний зашморг. Тендер щодо закупівлі парашутних систем пройшов прозоро — такою була реакція Командування Повітряних Сил ЗСУ на публікацію, яка була оприлюднена на нашому сайті 1 серпня під назвою "Золоті парашути: ВПС України купують парашутні системи удвічі дорожче, ніж їм пропонують".

Але далі історія почала набувати нових деталей. Про них – в нашому новому матеріалі.

Як в США шукають заміну AH-64 Apache. Протягом багатьох років AH-64 Apache був найкращим ударним літальним апаратом армії США. Здається, зовсім скоро це може зміниться.

Приблизно у 2030 році армійський розвідувально-ударний "вертоліт майбутнього" (FARA) займе почесне місце AH-64 Apache. Але поки – трохи деталей.

Про найбільший у світі (з тих, що існують сьогодні) гідролітак. Перший китайський гідролітак AG600 Kunlong вперше піднявся у повітря з моря.

Kunlong - найбільший у світі гідролітак, і, хоча китайські державні ЗМІ не говорять про це, він, безсумнівно, буде використовуватись у військових цілях. Очікується, що він буде літати з материкової частини Китаю на острівні бази Пекіна в Південно-Китайському морі.

Про "Варта" і "Новатор". ТОВ "Конструкторсько-виробниче підприємство "Українська бронетехніка" поставило понад 250 СБА "Варта" та "Новатор" до Нацгвардії та Збройних сил України.

Наш кореспондент поспілкувався з генеральним директором КВП "Українська бронетехніка" Владиславом Бельбасом та дізналися, на що здатні ці машини та які їх перспективи.

Гарної неділі!

Читайте також: "Українська бронетехніка" повідомила ситуацію навколо лінійки нових українських мінометів