xcounter
#

Міни проти "Ланцетів", як FPV-дрон розірвав на шматки Т-80БВ та інші новини й події тижня

8492
Міни проти "Ланцетів", як FPV-дрон розірвав на шматки Т-80БВ та інші новини й події тижня

Як протидіяти російським "Ланцетам" та інші матеріали і події тижня

Пропонуємо ознайомитися з оглядом подій та матеріалів тижня, короткий опис яких ми зібрали для вас у цій статті.

Зенітний комплекс GURZ

Туреччина зараз проводить міжнародну оборонну виставку IDEF’23, в рамках якої турецька оборонна компанія ASELSAN покаже свій ракетно-артилерійський комплекс протиповітряної оборони GURZ. Робота над цією системою відбувалась в рамках зусиль Туреччини по створенню власної ешелонованої протиповітряної оборони, яка складатиметься з комплексів різної дальності дії та функціональності.

Читайте також: Поляки порівняли, що САУ К9 простіша у використанні, аніж Krab
Комплекс ППО GURZ від турецької ASELSAN, зображення з відкритих джерел
Комплекс ППО GURZ від турецької ASELSAN, зображення з відкритих джерел

Передбачається, що GURZ зможе збивати безпілотники та гелікоптери, бойові літаки та крилаті ракети. Детальніше про те, що може турецький GURZ, дізнавайтеся у окремому матеріалі.

Мінами проти "Ланцетів"

Російський дрон-камікадзе "Ланцет" хоча і є вкрай "медійним" видом озброєння, через те, що його успішні атаки фіксується на відео, але все одно є, на жаль, доволі загрозливим зразком озброєння. І знайти ефективне рішення проти нього доволі складно.

Протидія такій загрозі за допомогою традиційних зенітних систем доволі ускладнене. Альтернативні засоби, на кшталт"мікрохвильових" Leonidas, або лазерних систем типу Alka, знаходяться на ранніх етапах появи нового типу озброєння взагалі. А сітки, решітки та інші засоби не гарантують захисту від доволі потужної кумулятивної бойової частини у вигляді інженерного заряду КЗ-6.

Helker від Hirtenberger
Helker від Hirtenberger

Й як раз тут можливо звернутися до ще одного напряму розробок, який так і не знайшов свого поширення - противертолітні міни. Їх ще у 70-х накреслювали у США, але у вигляді фактично автономної зенітної ракети за проєктом SIAM, а у 90-х болгарський Institute of Metal Sciences та австрійська Hirtenberger просували власні розробки у цій сфері.

Розповідаємо про

доволі екзотичні противертолітні міни, які потенційно є рішенням ефективного захисту проти російських "Ланцетів".

Візит Шойгу в КНДР

Міністр оборони РФ Шойгу прибув до КНДР, офіційно - з метою відсвяткувати 70-річчя підписання перемир'я у Корейській війні, яке було підписано 27 липня 1953 року. Сам візит, попри формальний привід, триває три дні з 25 по 27 липня. А кульмінацією має стати участь Шойгу у традиційно масштабному параді.

Враховуючи те, що офіційних візитів представників РФ до Пхеньяну взагалі було не так й багато, зокрема Путін лише один раз був у столиці КНДР у 2000 році, а Шойгу жодного разу, то такий вояж дійсно можливо вважати доволі знаковою подією. Розповідаємо, за чим поїхав й що привіз до КНДР Шойгу.

FPV-дрон проти Т-80БВ

Бійці 72-ої окремої механізованої бригади імені Чорних Запорожців записали у свій актив ще один знищений танк російського окупаційного війська — відео повної "демілітаризації" машини пресслужба бригади оприлюднила у соцмережах.

Машину бійці бригади вполювали на території Донецької області — російський танк Т-80БВ їхав по відкритій місцевості, коли потрапив під пильне око одного з розвідувальних БПЛА.

Тож бійцями бригади, судячи з усього, було прийнято рішення уразити російську машину за допомогою FPV-дрона, оператор якого уміло спрямував безпілотник у ворожу бронетехніку.

Високоточне озброєння в руках ЗСУ

Командування Сил спеціальних операцій ЗСУ оприлюднило показове відео на якому зафіксовано вкрай успішні дії зі знищення військової техніки та особового складу армії РФ на Бахмутському напрямку.

Зазначається, що все показане на відео було зафільмовано протягом незначного часу, за який було знищено 9 ворожих цілей високоточним далекобійним озброєнням. Серед знищених об'єктів: комплекси радіоелектронної боротьби, бронетехніка та артилерія противника. Розповідаємо про ефективне використання високоточного озброєння від ЗСУ.

Читайте також: РФ може використати "Енгельс" для ударів по Україні з Ту-22М3 (фото)