xcounter
#

Стала відома бойова частина російського дрона-камікадзе "Ланцет" - це інженерний заряд КЗ-6

Дрон-камікадзе "Ланцет"
Дрон-камікадзе "Ланцет"
26915

Як виявилось, бойова частина "Ланцета" вже готове рішення з часів СРСР, яке свого часу пропонували використовувати для дронів в Україні

На серії фото з уламками дрона-камікадзе "Ланцет", який ворог активно застосовує на передовій була ідентифікована бойова частина.

Відповідно до повідомлення від Ukraine Weapons Tracker, мова йде про використання інженерного кумулятивного заряду КЗ-6.

Читайте також: Литва хоче мати танки, дивізію для наступальних дій та значно збільшити армію

Це доволі потужний та специфічний інженерний боєприпас кумулятивного типу. В оригінальній версії він має вагу у 3 кг. Також КЗ-6 може оснащуватись 1,8-кг кільцем з чавуну для встановлення під водою. Вага бойової частини заряду становить 1,8 кг, що дозволяє пробивати до 215 мм броні чи 550 мм бетонних конструкцій.

Заряд КЗ-6 штатно призначається для пробиття захищених конструкцій, створення шпурів у ґрунті, пошкодження доріг та злітно-посадкових смуг, знищення диверсійним шляхом військової техніки та контрольований підрив боєприпасів. Для активації КЗ-6 можуть використовуватись штатні детонатори (ЭДП-р, ЗТП, МД-5М), які вкручуються зверху заряду.

Зазначимо, що використання КЗ-6 для дронів не є новинкою. Зокрема одне з українських оборонних підприємств декілька років тому пропонувало використати його, але у ролі боєприпасу для скидання з дронів, а не бойової частини для дрона-камікадзе.

Також зазначимо, що використання КЗ-6 означає можливість використати вже наявні заряди й не витрачати ресурси для створення спеціальної бойової частини. Враховуючи те, що ворог доволі активно використовує "Ланцети", які дійсно мають доволі потужну бойову частину, а також намагається зробити з епізодів їх застосування пропагандистські матеріали, боротьба з цією загрозою має доволі велике значення.

Водночас ефективним засобом є звісно не тільки протидія самим дронам-камікадзе, а й станціям зв'язку та знищення самих розрахунків цих дронів, що вимагає ефективної та скоординованої роботи засобів радіотехнічної та радіоелектронної розвідки у єдиному контурі із засобами високоточного ураження.

Читайте також: У Повітряних Силах України розповіли на що РФ витратила шість дефіцитних Х-47 "Кинжал"