xcounter
#

У Повітряних Силах України розповіли на що РФ витратила шість дефіцитних Х-47 "Кинжал"

26276
МиГ-31 з Х-47 "Кинжал"
МиГ-31 з Х-47 "Кинжал"

РФ виробляє менше двох Х-47 "Кинжал" на місяць, а загальні запаси на початок 2023 року становили лише 43 одиниці

Під час останньої масованої ракетної атаки, яка відбулась в ніч на 9 березня, рашисти використали одразу шість Х-47 "Кинжал".

До цього використання цих ракет, які можуть розвивати гіперзвукову швидкість, було поодиноким та несистематичним. Також цілями цих ударів ставали військові об'єкти, які саме за допомогою цієї зброї ворог намагався знищити.

Читайте також: Польща має дві "умовні модифікації" МіГ-29, і тут особливо цікаво, яку ж із них отримає Україна

МиГ-31 з Х-47 Кинжал

Але під час останньої атаки цілями Х-47 "Кинжал" були звичайні трансформаторні підстанції. Про це речник Командування Повітряних Сил ЗСУ Юрій Ігнат повідомив в ефірі телемарафону. Зазначивши, що рашисти намагаються створити картинку "палаючої України" та не жалкують для цього навіть таке високовартісне та дефіцитне озброєння.

Нагадаємо, що на початку січня у Міноборони України повідомили дані щодо кількості далекобійних ракет у РФ. Відповідно до них, станом на 3 січня, ворог мав лише 43 ракети Х-47 "Кинжал". А з 24 лютого 2022 року виробив лише 20 таких ракет.

запаси ракет рф 2023 рік

Тобто реальний темп виробництва "Кинжалів" складає менше двох ракет на місяць, в той час, коли темп виробництва крилатих ракет типу Х-101 та "Калібр" - загалом близько 40 на місяць.

З боку Defense Express зазначимо, що використання РФ ракет Х-47 "Кинжал" проти трансформаторів має ще два можливих пояснення. Перше - так званий "банк цілей", бо для того, щоб уразити певний об'єкт ворог повинен знати його точні координати. І навряд окупанти дійсно хочуть "розбазарювати" дефіцитне озброєння по об'єктивно "другорядним" цілям, але "ВКС" РФ також має виконувати "план" ударів, тому намагається бити по тих цілях, координати яких відомі.

МиГ-31 з Х-47 Кинжал

Другий варіант - забезпечення відповідної "маси" залпу з огляду на брак звичайних крилатих ракет, яких чим далі - тим стає все менше, й тому їх приходиться "розбавляти". Для цього вже давно використовуються Х-22, але справа в тому, що підготовка цих архаїчних ракет до пуску також може потребувати робіт з відновлення через їх застарілість, й тому було прийнято рішення використати більше Х-47 "Кинжал".

Читайте також: Чи є критичною втрата MQ-9 Reaper для США та чи дізнаються рашисти щось нове