xcounter
#

Де у світі ще можуть бути "вільні" МіГ-29, Су-27 та Су-25, та наскільки складно їх добути для України

25399
МіГ-29 ВПС Перу, ілюстративне фото з відкритих джерел
МіГ-29 ВПС Перу, ілюстративне фото з відкритих джерел

Літаки "Варшавського договору" для ЗСУ лишаються все ще актуальними, тому поговоримо про можливі джерела отримання

Для початку давайте окреслимо такі моменти. Літаки стандарту "Варшавського договору" справді лишаються досі актуальними для України і довго ще такими лишатимуться, про що наприклад свідчить факт нашого запиту по передачі додаткових МіГ-29 від Польщі.

Ну й також - факт того, що США та Україна спільно працюють в тому числі над заміною ракет "повітря-повітря" типу Р-27, що непрямо вказує на те, що літаки радянського зразка ще тривалий час лишатимуться в строю ЗСУ.

Читайте також: РФ намагалась продати Ка-52 навіть Південній Кореї на початку 2000-х років, чому про це мало відомо
МиГ-29N ВПС Малайзії, фото архівне, джерело - Peter Foster

Крім того, маємо звернути увагу і на те, як РФ могла роздути історію з "сербськими МиГ-29 для України" і обпіклася на 36 літаках. Просто окрім загальної схибленості російських пропагандистів, сам факт такої історії може непрямо вказувати на те, що рашистів таки непокоїть перспектива, що в розпорядження Сил оборони України може потрапити певна кількість авіатехніки навіть якщо стандарту "Варшавського договору".

Але тут логічно виникають два питання – а чи десь ще є хоча би ті самі МіГ-29 та Су-27, які б в теорії можна було б дістати для України, і взагалі наскільки складно може бути отримати таку авіатехніку.

Для початку окреслимо, що в пошуку відповіді на це питання ми "виносимо за дужки" дані по країнам Європи та пострадянському простору: у першому випадку мова може бути хіба що уже про Польщу та Болгарію як потенційних "донорів" МіГ-29, які однак поки не поспішають "ділитись" по відомим причинам, а в другому випадку – занадто сильний фактор впливу Кремля.

Якщо логічно продовжувати далі, то маємо також окреслити, що крупним експлуатантом літаків типу МіГ-29 лишається Індія, значний флот Су-27 в своєму розпорядженні має Китай, але ймовірність отримання літаків від цих двох країн для воюючої України можна навіть не розглядати.

Перуанські Су-25, ілюстративне фото з відкритих джерел

Далі при вибірці варіантів слід врахувати, які країни мають пряму орієнтацію на Росію чи Китай, або як мінімум прямо чи непрямо артикулювали своє небажання надавати військову допомогу України. Ще також можна взяти поправку і на країни, котрі демонструють поступову переорієнтацію в плані оборонної співпраці з країнами Заходу.

Якщо рухатись саме за таким вектором, то можемо отримати доволі нешироку вибірку, яка виглядатиме так:

  • Малайзія – вісім МіГ-29, ймовірно на зберіганні;
  • Перу – 19 винищувачів МіГ-29 (та "бонусом" 14 штурмовиків Су-25 на зберіганні);
  • Ангола – шість Су-27 (та 10 штурмовиків Су-25 на зберіганні).

Перелік доволі обмежений, як бачимо, його доступність може бути обмежена активною протидією агентури РФ. Але в ході повномасштабної війни РФ проти України в плані зброї для нашої країни не раз виникали доволі карколомні історію, тому в даному випадку ніякі варіанти "списувати з рахунків" не варто.

Читайте також: Якщо Іспанія зараз дає батарею ЗРК Hawk з 6 пускових, то скільки дала до цього