xcounter
#

РФ намагалась продати Ка-52 навіть Південній Кореї на початку 2000-х років, чому про це мало відомо

9515
Російський Ка-52, ілюстративне фото з відкритих джерел
Російський Ка-52, ілюстративне фото з відкритих джерел

Розповімо про одну із провальних спроб росіян продати свій літаючий "аналоговнєт", таємничість навколо якої реально дивує

Виявляється, що в "біографії" одного із основних ударних вертольотів армії РФ Ка-52 є доволі "туманна" сторінка зі спробою продати цю машину армії Південної Кореї, яка мала місце ще на початку 2000-х років.

Ця сторінка саме тому і є "туманною", бо по ній у відкритому доступі є вкрай мало деталей. Якщо говорити про якісь ілюстративні зображення – то лише ось це фото південнокорейських військових пілотів у кабіні Ка-52, але це все робить цю історію лише цікавіше.

Читайте також: Якщо Іспанія зараз дає батарею ЗРК Hawk з 6 пускових, то скільки дала до цього
Пілоти Південної Кореї в кабіні Ка-52, початок 2000-х років, архівне фото з відкритих джерел

Загалом зрозумілі наступні деталі. На початку 2000-х років армія Південної Кореї проводила тендер на купівлю ударних вертольотів, у фінал конкурсного відбору дійшли дві моделі – американський AH-64 Apache та російський Ка-52.

При цьому маємо нагадати, що на той момент часу самі росіяни бачили свій Ка-52 лише як навчально-бойову машину, котра мала бути "допоміжною" відносно ударного Ка-50.

За умовами згаданого тендеру передбачалось, що Південна Корея купить 36 ударних вертольотів, на що передбачалось витратити 1,8 мільярда доларів за тодішнім курсом, поставки перших машин за контрактом мали би стартувати уже в 2004 році.

При цьому можна знайти згадки, що варіант Ка-52 під тендер для Південної Кореї росіяни позиціонували під позначенням Ка-52К, де "К" ймовірно "Корейський". Від базового варіанту ця машина мала відрізнятись чотирма замість шести вузлів підвіски та 20-мм гарматою замість 30-мм гарматою.

Рашистські палубні вертольоти Ка-52К, ілюстративне фото довоєнних часів

Якщо першоджерела того часу не хиблять у деталях, то виходить, що сучасний рашистський палубний Ка-52К "Катран", по якому було підписано в 2021 році контракт для Китаю, по суті походить із "заготовки" під південнокорейський тендер початку 2000-х років.

Цікаво, що в публічному просторі при цьому відсутні деталі наприклад по тому, чи проводила Південна Корея порівняльні випробування російського Ка-52 та Apache, якщо так – то якими були результати, і як в підсумку ухвалювалось рішення.

Тут можемо лише припускати, що Південна Корея не стала замовляти російський Ка-52 по причині "сирості" на той момент цієї машини, яка хоч і здійснила перший політ ще у 1997 році, але в самій армії РФ почала експлуатуватись лише у 2011 році. Тому вибір у цій історії й ліг на американські Apache, армія Південної Кореї має 36 таких ударних вертольотів.

Раніше ми також розповідали про те, як росіяни в 1995 році намагались продати Швеції Ми-28, і чому не вийшло.

Читайте також: Китай зробив лазерну "шахедобійку" OW5-A50, яку пропонував Саудівській Аравії, Катару та Єгипту