xcounter
#
SpearUAV розширює своє сімейство Ninox, представляючи портативний пристрій Ninox 40 - революційну контейнерну безпілотну систему  для негайного ручного запуску / Фото: SpearUAV

​Завжди готовий до бою: в Ізраїлі представили новий варіант мікро-БПЛА

SpearUAV розширює своє сімейство Ninox, представляючи портативний пристрій Ninox 40 - революційну контейнерну безпілотну систему для негайного ручного запуску / Фото: SpearUAV
4455

Компанія SpearUAV - ізраїльська інноваційна компанія, яка розробляє та постачає унікальні безпілотні авіаційні системи для потреб оборони та забезпечення громадської безпеки, представила безпілотну авіаційну систему (БАС) Ninox40 Handheld – портативну версію БАС Ninox 40, яку було представлено лише два місяці тому

Ця революційна контейнерна безпілотна система пропонує миттєвий запуск і надає негайні розвідувальні можливості будь-якому тактичному підрозділу, навіть якщо він не оснащений 40-мм гранатометом або будь-яким іншим спеціальним обладнанням.

За твердженнями представників компанії, вперше безпосередні можливості ISTAR доступні будь-якому солдату, співробітнику правоохоронних органів або співробітникам національної безпеки, незалежно від будь-якого іншого обладнання.

Читайте також: ​На всі випадки життя: в Ізраїлі представили лінійку контейнерних безпілотних систем Ninox
Ninox 40 Handheld, SpearUAV, Defense Express, БПЛА, мікро-БАС
Запуск нової контейнерної безпілотної авіаційної системи с з руки / Фото: SpearUAV

Довідка Defense Express:

ISTAR (intelligence, surveillance, target acquisition, and reconnaissance) - розшифровується як збір інформації, спостереження, цілевказання та розвідка. В загальному значенні ISTAR - це практика, яка поєднує кілька функцій поля бою разом для забезпечення бойових підрозділів можливостями ефективного використання наявних в них засобів розвідки та спостереження, а також обробки та використання наявної інформації щодо поточної обстановки на полі бою.

Ninox 40 Handheld, SpearUAV, Defense Express, БПЛА, мікро-БАС
Ninox40 Handheld має контейнер, що забезпечує зберігання та запуск БАС можна транспортувати як на собі так і в транспортному засобі, а також зберігати в буд-якому місці і при цьому система залишається постійно готовою до негайного використання для виконання завдань за призначенням – без будь-якого спеціального обслуговування або підготовки / Фото: SpearUAV

Завдяки своїй унікальній системі запуску, Ninox40 Handheld тепер може надавати розширені можливості різним правоохоронним органам, таким як поліція - для використання в системах громадської безпеки та правопорядку, пенітенціарній службі – для реагування на випадки порушень порядку у в’язницях або спроби втеч, прикордонникам – для забезпечення інформації щодо ситуації на ділянках кордонута іншим службам оперативного реагування.

Ninox 40 Handheld, SpearUAV, Defense Express, БПЛА, мікро-БАС
При запуску Ninox40 Handheld одразу розгортається і стабілізується в повітрі, не вимагаючи втручання оператора / Фото: SpearUAV

Як і тактична мікро-БАС Ninox 40, портативний пристрій Ninox40 Handheld не вимагає розгортання. Система містить розміщений у контейнері безпілотник та блок управління; при запуску на високій швидкості безпілотник одразу розгортається і стабілізується в повітрі, не вимагаючи втручання оператора.

Спеціально розроблений для роботи з одним користувачем та маючи вагу усього лише до 250 г – беспіотник є достатньо легким та компактним, щоб бути розміщеним в бойовій укладці будь-якого військовослужбовця, чи представника правоохоронних органів.

Ninox 40 Handheld, SpearUAV, Defense Express, БПЛА, мікро-БАС
В серпні 2020 року SpearUAV представила тактичну мікро-БАС Ninox 40, запуск якої здійснюється зі штатного підствольного гранатомету / Фото: SpearUAV

До переваг Ninox 40 Handheld можна віднести такі:

- гнучкість при виконанні завдань – цю БАС може мати на озброєнні будь-яка кількість військовослужбовців підрозділу – залежно від покладених на підрозділ та кожного його представника завдань;

- забезпечує максимальні можливості зі збору інформації, спостереження, цілевказання та розвідки – не залежно від наявності іншої зброї чи спеціального устаткування.

- є безпечним, інтуїтивно зрозумілим та не потребує спеціального навчання користувачів;

- готовий до негайного використання – контейнер, що забезпечує зберігання та запуск БАС можна транспортувати як на собі так і в транспортному засобі, а також зберігати в буд-якому місці і при цьому система залишається постійно готовою до негайного використання для виконання завдань за призначенням – без будь-якого спеціального обслуговування або підготовки.

Ninox 40 Handheld, SpearUAV, Defense Express, БПЛА, мікро-БАС
Склад комплекту мікро-БАС Ninox 40 : Фото: SpearUAV

БАС Ninox 40 Handheld забезпечує до 40 хвилин польотного часу та має широкі можливості зі збору інформації, спостереження, цілевказання та розвідки; має денну та нічну камери для покращеної поінформованості про ситуацію, забезпечує автоматичний трекінг обраної цілі, її можна запускати як сходу, так і з укриття.

Ninox 40 Handheld, SpearUAV, Defense Express, БПЛА, мікро-БАС
Пульт управління Ninox C2, що дозволяє здійснювати управління всією лінійкою беспілотників сімейства Ninox / Фото: SpearUAV

"Нова портативна БАС Ninox 40 Handheld приєднується до сімейства унікальних контейнерних безпілотників Ninox - всі ці апарати розроблені власноруч на SpearUAV з використаннням проривних технологій для того, щоб кардинально змінити ситуацію на полі бою та надати сухопутним військам нові можливості, які є передовими і такими, що можна використовувати у будь-який момент ", - говорить Гаді Куперман, засновник та генеральний директор SpearUAV.

Ninox 40 Handheld, SpearUAV, Defense Express, БПЛА, мікро-БАС, Гаді Куперман
Засновник та генеральний директор компанії Spear Гаді Куперман / Фото:

Гаді Куперман також наголосив на тому, що Ninox 40 Handheld є першим у світі безпілотником, який запускається вручну з контенера та може використовуватись як військовими так і представниками правоохоронних органів при виконанні ними завдань: "Це перший у світі безпілотник, який запускається вручну з контенера, забезпечуючи інформацію про обстановку як солдат на полі бою, так і правоохоронців під час виконання ними завдань – за лічені секунди і при виконанні будь-яких завдань. Ми продовжуємо удосконалювати систему для задоволення конкретних потреб наших клієнтів, і нові версії вже проходять польові випробування".

Довідка Defense Express:

Компанія SpearUAV, що заснована у 2017 році, є приватною компанією, що діє в сфері оборони та HLS-технологій.

Маючи як цивільне, так і військове походження, компанія поєднує досвід у таких сферах, як розробка та виготовлення безпілотної техніки, аерокосмічних рішень, штучного інтелекту, програмного забезпечення, засобів зв’язку та ін.

SpearUAV, що є єдиним сертифікованим постачальником міністерства оборони Ізраїлю, прагне розширити свою світову базу клієнтів, пропонуючи спеціальні рішення, засновані на конкурентних та інтелектуальних перевагах.

Раніше Defense Express повідомляв, що зраїльська компанія SpearUAV представила ціле сімейство так званих контейнерних безпілотників Ninox - компактних безпілотних апаратів-трансформерів, що переносяться в спеціальній капсулі-пусковому контейнері: тактичну однокористувацьку мікро-БАС Ninox 40, тактичну багатокористувацьку систему Ninox 66 та контейнерний безпілотник, що має призначений для використання на великих сухопутних, повітряних та морських платформах, Ninox 103. Поряд з цим цікавим є факт, що ізраїльська компанія UVision Air та естонська компанія Milrem Robotics поєднали наземні та повітряні дрони, створюючи таким чином нові можливості на полі бою.

Також Defense Express писав, про те як ударні турецькі дрони змінили тактику війни, а Армія США тестує незвичні дрони поля боя за проектом FTUAS, як дрони-камікадзе та Bayraktar TB2 Азербайджану домінують на полі бою, а ЗС України планують придбати 48 безпілотників Bayraktar TB2.

Доречі - Київ та Анкара ведуть переговори з питання спільної розробки та виробництва безпілотників Bayraktar в Україні. В липні цього року ЗСУ вперше застосували турецький дрон під час масштабних навчань.

Читайте також: Призупинення експорту канадської оптики до Туреччини не вплине на комплектність нових БпАК Bayraktar TB2 для України: важливі подробиці