xcounter
#

​На всі випадки життя: в Ізраїлі представили лінійку контейнерних безпілотних систем Ninox

858
Ізраїльська компанія SpearUAV представила сімейство так званих контейнерних безпілотників Ninox / Фото: прес-служба Spear
Ізраїльська компанія SpearUAV представила сімейство так званих контейнерних безпілотників Ninox / Фото: прес-служба Spear

Безпілотна система, що швидко запускається та інстинктивно легко керується забезпечує можливість ведення розвідки в будь-який час в ході виконання завдань для сил та засобів сухопутних, повітряних та військово-морських сил

Ізраїльська компанія SpearUAV - інноваційна компанія, яка розробляє та постачає унікальні безпілотні авіаційні системи для потреб оборони та забезпечення громадської безпеки, представила Ninox – сімейство так званих контейнерних безпілотників (компактні безпілотні апарати-трансформери, що переносяться в спеціальній капсулі-пусковому контейнері).

Контейнерна безпілотна систему (БАС) Ninox розроблена для забезпечення оперативного отримання інформації щодо обстановки на полі бою (переважно в умовах бою в місті) у якості тактичного елементу в рамках реалізації концепції ISTAR.

Читайте також: Концепція багатодоменних операцій Армії й Морської піхоти США в театрі воєнних дій в Індо-Азіатсько-Тихоокеанському регіоні
Ninox 40, Spear, Defense Express
Пуск тактичної мікро-БАС Ninox 40 / Фото: прес-служба Spear

Довідка Defense Express:

ISTAR (intelligence, surveillance, target acquisition, and reconnaissance) - розшифровується як збір інформації, спостереження, цілевказання та розвідка. В загальному значенні ISTAR - це практика, яка поєднує кілька функцій поля бою разом для забезпечення бойових підрозділів можливостями ефективного використання наявних в них засобів розвідки та спостереження, а також обробки та використання наявної інформації щодо поточної обстановки на полі бою.

Ninox 40, Spear, Defense Express
Тактична контейнерна система Ninox 40 / Фото: прес-служба Spear

Ці безпілотники, що можуть оперативно за потребою запускатись та забезпечувати бойовий підрозділ необхідною для виконання завдань розвідувальною інформацією, можуть змінити ситуацію на сучасному полі бою.

Порівняно з традиційними БПЛА, Ninox пропонує як оперативну доступність, так і гнучкість: безпілотники можуть запускатися вручну або з гранатомета окремими солдатами, зі стаціонарної або мобільної наземної платформи, або з повітряної чи морської бойової платформи.

Міцний та створений, щоб протистояти екстремальним умовам навколишнього середовища та різноманітним навантаженням, Ninox випускається в різних типорозмірах безпілотників і контейнерів, і їх можна легко налаштувати для задоволення потреб конкретних клієнтів.

Ninox, Spear, Defense Express
Пульт управління Ninox C2 / Фото: прес-служба Spear

БАС Ninox, що не потребує додаткового розгортання, забезпечує миттєвий запуск безпілотника, який в подальшому в автоматичному режимі без участі оператора розгортається і стабілізується у повітрі. В даний час сімейство БАС Ninox представлено трьома модифікаціями: Ninox 40, Ninox 66 та Ninox 103.

Ninox 40, Spear, Defense Express
Тактична мікро-БАС Ninox 40 / Фото: прес-служба Spear

Ninox 40 – тактична мікро-БАС спеціально розроблена для однокористувацької роботи, має розміщений в контейнері безпілотник і блок управління. Він досить легкий (вага до 250 г), щоб бути включеним до складу бойового навантаження військовослужбовця і переноситися під час бою.

Ninox 40, Spear, Defense Express
Ninox 40 в польоті / Фото: прес-служба Spear

Ninox 40 забезпечує до 40 хвилин польотного часу та має широкі можливості зі збору інформації, спостереження, цілевказання та розвідки; має денну та нічну камери для покращеної поінформованості про ситуацію, забезпечує автоматичний трекінг обраної цілі, її можна запускати як сходу, так і з укриття.

Ninox 66, Spear, Defense Express
Тактична багатокористувацька безпілотна система Ninox 66 / Фото: прес-служба Spear

Ninox 66 - тактична багатокористувацька система, що готова до використання вже після натискання на кнопку пуску, була розроблена для запуску зі стаціонарних та мобільних платформ, таких як основні бойові танки, бойові машини піхоти та інша техніка навіть у русі.

Ninox 66, Spear, Defense Express
Запуск БАС Ninox 66 / Фото: прес-служба Spear

Простий в експлуатації, Ninox 66 дозволяє оператору керувати корисним навантаженням БПЛА навіть без навичок пілотування БПЛА. Ця БАС надає можливості використання роєм, мережевого використання, так званого комп’ютерного зору, автоматичного трекінгу цілей, алгоритми автоматичного повернення на базу та інше.

Ninox 66, Spear, Defense Express
БАС Ninox 66 може встановлюватись наосновні бойові танки, бойові машини піхоти та іншу техніку / Фото: прес-служба Spear

Забезпечуючи час польоту тривалістю до 50 хвилин при корисному навантаженні до 700 г при швидкості вітру до 20 вузлів (37 км/год), ця спеціально розроблена для військового використання система може впевнено протистояти суворим погодним умовам та умовам бойової обстановки.

Ninox 103, Spear, Defense Express
Найсучасніший контейнерний безпілотник Ninox 103 / Фото: прес-служба Spear

Ninox 103 – найсучасніший контейнерний безпілотник, що має міцний композитний корпус та може нести до 1,5 кг корисного навантаження, а також забезпечує миттєвий запуск, призначений для використання на великих сухопутних, повітряних та морських платформах. Інтуїтивно зрозумілий та простий у використанні, він забезпечує до 60 хвилин польотного часу зі швидкістю до 20 вузлів (37 км/год) і має найдосконаліші можливості, включаючи можливості використання у складі рою, мережевого використання, комп’ютерного зору, автоматичного трекінгу цілей, автоматичного повернення на базу та інше.

Ninox, Spear, Defense Express
Системи Ninox також використовуються в системах охорони кордонів / Фото: прес-служба Spear

"Системи Ninox були розроблені як пряма відповідь на потребу військових у оперативному веденні розвідки", - говорить Гаді Куперман, засновник та генеральний директор компанії Spear.

Ninox, Spear, Defense Express
Контейнерні безпілотні системи Ninox від Spear забезпечують можливість ведення розвідки в будь-який час в ході виконання завдань для сил та засобів сухопутних, повітряних та військово-морських сил

«Наші рішення покликані забезпечити кінцевому користувачеві найбільш ефективний спосіб досягти негайної тактичної переваги на сьогоднішньому хаотичному полі бою. Це новаторська технологія, яка революціонізує поле битви, дозволяючи військам використовувати безпілотними, як стандартний комплект оснащення. Ми пишаємося тим, що рішення нашої компанії вже перебувають на передових стадіях розгляду Міністерством оборони Ізраїлю ».

Ninox 40, Spear, Defense Express, Гаді Куперман, Gadi Kuperman
Засновник та генеральний директор компанії Spear Гаді Куперман

Довідка Defense Express:

Компанія Spear,заснована у 2017 році, Spear є приватною компанією, що діє в сфері оборони та HLS-технологій.

Маючи як цивільне, так і військове походження, компанія поєднує досвід у таких сферах, як розробка та виготовлення безпілотної техніки, аерокосмічних рішень, штучного інтелекту, програмного забезпечення, засобів зв’язку та ін.

Spear, що є єдиним сертифікований постачальник міністерства оборони Ізраїлю, прагне розширити свою світову базу клієнтів, пропонуючи спеціальні рішення, засновані на конкурентних та інтелектуальних перевагах.

Читайте також: Роботи на полі бою – вже не фантастика