xcounter
#
Нові можливості на полі бою: UVision Air та Milrem Robotics поєднали наземні та повітряні дрони

Нові можливості на полі бою: UVision Air та Milrem Robotics поєднали наземні та повітряні дрони

2382

Представлені ізраїльською та естонською компаніями два роботизованих комплекси, що оснащені баражуючими боєприпасами, можуть докорінно змінити правила гри на полі бою

Компанія UVision Air Ltd. (Ізраїль), яка є лідером у створенні лінійки баражуючих боєприпасів для виконання завдань зі знищення широкого спектру цілей, та Milrem Robotics (Естонія) - всесвітньо відомий виробник наземних безпілотних систем - об’єднали свої зусилля та представили дві роботизовані бойові машини, що оснащені багатоканальними пусковими установками дронів-камікадзе.

Нова оперативна концепція, що представлена двома компаніями, покликана запропонувати військам, що ведуть бойові дії, нові можливості з виявлення, відстеження та точкового ураження броньованих та інших захищених цілей з великих відстаней в складних умовах поля бою – в тому числі і в умовах постановки противником перешкод системам позиціонування та зв’язку та відсутності можливостей обміну даними з пунктами управління.

Читайте також: Естонські військові скоро будуть "без роботи": все через Milrem Robotics
UVision Air та Milrem Robotics,  Type-X, THeMIS, Defense Express, баражуючі боприпаси
Принцип дії баражуючих боєприпасів сімейства Hero компанії UVision

За запевненнями розробників концепції з новими спільними продуктами, які по своїй сутності є розвідувально-ударними комплексами, підрозділи тактичної ланки, а також підрозділи, що діють у відриві від основних сил, отримують власні можливості з ведення розвідки в режимі реального часу та потужні вогневі засоби, що дозволяють оперативно виявляти та знищувати важливі цілі, що зазвичай може досягатись лише завдяки взаємодії великої кількості підрозділів розвідки, управління та ударних засобів.

Одним з рішень, що може застосовуватись як в тактичній, так і оперативно-тактичній ланках, є робототехнічний комплекс Type-X від Milrem Robotics на якому встановлено багатоканальний пусковий пристрій для систем баражуючих боєприпасів компанії UVision.

UVision Air та Milrem Robotics,  Type-X, THeMIS, Defense Express, баражуючі боприпаси
Один з варіантів концепту спільного застосування наземних та повітряних дронів: Type-X від Milrem Robotics поєднується з багатоканальним пусковим пристроєм для систем баражуючих боєприпасів Hero-120 та Hero-400EC компанії UVision

Пускова установка може бути оснащена двома вже функціонуючими системами баражуючих боєприпасів: Hero-120 із протитанковою бойовою частиною, який здатен забезпечувати до однієї години польоту та Hero-400EC, що здатний знищувати укріплені цілі, та забезпечує до двох годин польоту в режимі пошуку цілі. Type-X також буде оснащений розташованою на телескопічній підйомній щоглі антеною, що забезпечуватиме зв'язок з оператором та управління системою на відстані до 40 км.

Інше рішення побудовано на флагмані наземної робототехніки компанії Milrem Robotics – роботизованій платформі THeMIS, що призначена для використання піхотинцями, які діють в пішому порядку та підрозділами спецпризначення.

UVision Air та Milrem Robotics,  Type-X, THeMIS, Defense Express, баражуючі боприпаси
Відому і світі роботизовану платформу THeMIS від компанії Milrem Robotics також хочуть поєднати з багатоканальним пусковим пристроєм для систем баражуючих боєприпасів від компанії UVision

Ця машина здатна нести до шести систем баражуючих боєприпасів від UVision. За задумкою ізраїльської та естонської компаній, таке поєднання має забезпечити підрозділи тактичної ланки розвідувально-ударними можливостями, яких вони до цього часу не мали.

"Як провідна інноваційна компанія, UVision вже давно є постачальником нових оперативних рішень", - говорить генерал-майор Аві Мізрачі, генеральний директор UVision. "Маючи досвідчену команду, усі наші співробітники мають військовий досвід, а багато з них ще і досвід безпосередньої участ у бойових діях, ми, як нізто, знаємо виклики, з якими сьогодні стикаються оперативні сили в бойових умовах, і ми прагнемо забезпечити передові, але зручні для користувача доступні рішення, які відповідають цим викликам. Об’єднавшись з Milrem Robotics, щоб запропонувати нові операційні концепції на основі переваг передових рішень обох компаній, ми зробили ще один крок в наших безпрецедентних розробках".

UVision Air та Milrem Robotics,  Type-X, THeMIS, Defense Express, баражуючі боприпаси

Лінійка бойових роботизованих платорм від естонської компанії Milrem Robotics: THeMIS (ліворуч) та Type-X (праворуч)

Своєю чергою Кулдар Вярсі, генеральний директор Milrem Robotics, додає, що "залучення руйнівних технологій на полі бою та підвищення безпеки та можливостей наших військових є рушійною силою Milrem Robotics". "Наші роботизовані платформи розгортаються різними країнами, і наш обов'язок - запропонувати нові шляхи щодо того, як безпілотні системи можуть отримати вигоду для розбудови оперативних спроможностей".

Компанія UVision розробила ціле сімейство баражуючих боєприпасів HERO, що мають схожі конструктивні рішення. Їх відмінна риса - аеродинамічна схема з двома X-образними наборами площин. Її використовували для скорочення габаритів несучих площин при збереженні необхідної підйомної сили. При цьому вдалося підвищити жорсткість конструкції і наростити можливу швидкість польоту. Два набору площин також поліпшили маневреність апарату. Вони встановлені на фюзеляжі великого подовження з оптико-електронним блоком в носовій частині і силовою установкою в хвості. У конструкції БПЛА застосовані пластики і композити.

UVision Air та Milrem Robotics,  Type-X, THeMIS, Defense Express, баражуючі боприпаси, HERO
Баражуючі боєприпаси сімейства HERO від компанії UVision

Сімейство HERO включає 7 баражуючих боєприпасів (Hero-30, Hero-70, Hero-120, Hero-250, Hero-400EC, Hero-900, Hero-1250), призначених для виконання завдань на різних відстанях з використанням бойових частин різних типів. Сімейство HERO дозволяє наносити точні удари в населених пунктах або віддалених районах з мінімальним побічним збитком. Ударні безпілотники мають низькі акустичну та теплову сигнатури, оснащені передовими стабілізованими електронно-оптичними денними / нічними камерами і можуть застосовуватися з повітря, суші і моря.

UVision Air та Milrem Robotics,  Type-X, THeMIS, Defense Express, баражуючі боприпаси, HERO
Система HERO-30 в наплічниковому виконанні - самий малогабаритний представник сімейства інтелектуальних баражуючих систем роозробки та виробництва ізраїльської компанії UVision

Читайте більше про баражуючі боєприпаси сімейства HERO від ізраїльської компанії UVision в матеріалі БАРАЖУЮЧІ БОЄПРИПАСИ.

Естонська компанія Milrem Robotics представила публіці універсальний безпілотний наземний апарат THeMIS у 2017 році. Цей проект став багатообіцяючим та перспективним. Наряду з тим, що самі розробники демонстрували низку варіантів комплектування даного апарату різноманітним обладнанням для виконання як військових та і цивільних завдань, естонська роботизовна платформа також була помічена також і рядом оборонних компанії, в тому числі і провідних. Наприклад під час 26-ї Міжнародної виставки озброєнь та військової техніки "Eurosatory-2018" демонструвались п’ять різних варіантів апарату THeMIS із змонтованими бойовими модулями різних виробників.

UVision Air та Milrem Robotics,  Type-X, THeMIS, Defense Express
Конструкція роботизованих платформ розробки та виробництва естонської компанії Milrem Robotics є модульною і передбачає можливість різних типів бойового навантаження

Раніше Defense Express писав, щов травні ц.р. Milrem Robotics успішно завершила перший період розгортання свого безпілотного наземного апарату THeMIS в операції "Бархан", яка проводиться проти ісламських терористичних груп в Малі, а ще раніше в Естонії проведено чергову серію вогневих випробувань наземного робота THeMIS.

Також у травні 2020 року Milrem Robotics представила безекіпажну гусеничну бойов платформу Type-X.

Milrem Robotics,  Type-X, Defense Express,
Макет нової машини компанії – Type-X – широкому загалу мали показати на Eurosatory 2020, але плани так і залишилися планами – через скасування виставки. Тож компанія витратила цей час на роботу над дослідним зразком і підготовку до заводських випробуваннь, які мають проходдити у жовтні 2020 року

Як розповіли тоді в компанії, новий робот буде важити як чверть звичайної бойової машини й коштувати близько 50% її вартості. З гібридною дизель-електричною силовою установкою машина буде рухатися зі швидкістю до 80 км/год по шосе і 50 км/год на бездоріжжі. Дизель-генератор й електродвигуни розташовані в кормовій частині машини, а акумуляторні батареї – у передній. Запас ходу бойового робота становить до 600 км.

Milrem Robotics, THeMIS, Defense Express
Безпілотний наземний апарат THeMIS від компанії Milrem Robotics, що викристовується силами оборони Естонії в Малі під час операції "Бархан" / Фото: сили оборони Естонії

Вже в червні ц.р. Milrem Robotics у своєму твіттері опублікувала фото свого нового бойового робота, але згодом його видалила.

Читайте також наші огляди БЕЗПІЛОТНІ НАЗЕМНІ ЗАСОБИ. ПОГЛЯД В МАЙБУТНЄ та ЗАЛІЗНІ ВОЇНИ МАЙБУТНЬОГО: ТРЕНДИ РИНКУ БОЙОВИХ РОБОТІВ.

Читайте також: Броня з очима на відстані