xcounter
#

У мережі "засвітилося" фото бойового робота від Milrem Robotics

829
За словами директора компанії, новий бойовий робот буде коштувати як половина танка та важити втричі менше
За словами директора компанії, новий бойовий робот буде коштувати як половина танка та важити втричі менше

Бойовий робот Type-X може стати "прообразом бойової машини майбутнього"

Естонська компанія Milrem Robotics у своєму твіттері нещодавно опублікувала фото свого нового бойового робота. І згодом його видалила.

Згодом це фото з'явилося на сайті знову – але вже в іншій новині від компанії.

Читайте також: ​Армія США тестує незвичні дрони поля боя за проектом FTUAS

Машина на фото – робототехнічний комплекс Type-X, про який ми розповідали раніше. Отже, тепер ми можемо порівняти фото, опубліковане раніше із тим, що Milrem Robotics, як вважають деякі ЗМІ, вирішило "злити" у соцмережі.

боевой робот Milrem Robotics
Зліва – "свіже" фото, справа – опубліковане раніше

Бойова машина Type-X – це безекіпажна гусенична бойова платформа від естонської компанії Milrem Robotics. Наразі компанія закінчує роботу над дослідним зразком і буде готуватися до заводських випробувань, які мають пройти у жовтні 2020 року.

Як стверджують в естонському виданні Postimees, щоб краще зрозуміти концепцію розробки, нового робота можна порівняти з бойовими машинами піхоти CV90. За словами директора компанії Кулдара Вяерсі, Type-X буде унікальним завдяки трьом факторам: гібридній трансмісії, його високій автономності, а також тому факту, що він безпілотний.

боевой робот Type-X Milrem Robotics
Групою роботів буде керувати чотири оператори з командного пункту

Те, як робот-танк буде використовуватися на полі бою залежить від структури збройних сил, місцевості й тактики. Вяерсі зазначив, що основною задачею нового робота буде підтримка бойових танків і механізованих підрозділів.

Робот Type-X буде багатофункціональним, тому замість гармати на нього можна буде встановити міномет, радар чи інші системи.

Читайте також: Цей експериментальний дрон може змінити військову стратегію США (фото та відео)