xcounter
#

Як у РФ розпиляли ремонтні заводи й тепер не знають де відновлювати бронетехніку

206-й БТРЗ, Уссурійськ, РФ
206-й БТРЗ, Уссурійськ, РФ
12527

Реальні можливості відновлювати бронетехніку у РФ розсипались завдяки "ефективним менеджерам"

Кремль доклав величезних зусиль, щоб створити міф щодо власного військово-промислового, настільки потужний, що коли у рядах російської армії ще літом 2022 року з'явились Т-62 для багатьох рашистів це був справжній шок. Бо поява машин, які пам'ятають Хрущова ніяк не поєднувалось із пропагандою про "Армати", які все ніяк не доїдуть до передової.

А коли справа дійшла до Т-54, які пам'ятають вже Сталіна, розрив став критичним. Звісно поки у РФ намагаються запевнити, що Т-54 та Т-55 - це "ого-го-го", 100-мм гармата від Су-100 (у цих машинах дійсно встановлена однакова гармата Д-10, яку створили для боротьби з німецькими Pz.V Panther та Pz.VI Tiger). Знову повторюють, що ці танки будуть закопані, й перетворені у довготривалі вогневі точки, так само як й говорили про Т-62.

Читайте також: Зі справжнім "гіперзвуком" не все так просто: який результат других бойових випробувань прототипу AGM-183A
Т-54 та Т-55

Водночас головним питанням у процесі розконсервації Т-54 та Т-55 залишається завод, який буде цим займатися. Бо насправді варіантів у РФ не так й багато - чотири. Саме така кількість спеціалізованих танкових заводів зараз діє у РФ. І це якось дивно корелюється з тим, що мова йде про РФ, з цими легендами про десятки тисяч танків за Уралом, які лише чекають команди на прорив до Ла-Маншу за 2-3 дні.

Але реальність для РФ дуже проста й про це вже били у набат навіть на рівні російського парламенту восени минулого року. Бо як виявилось, російські "ефективні менеджери" під бравурні марші про аналоговнєтность розпиляли ремонтні заводи. І цей процес відбувався десятиріччями, а за останні десять років набув максимального розмаху.

танки рф

Зокрема профільним об'єднанням, яке у РФ займалось ремонтом озброєння та військової техніки був "Спецремонт", який вже у 2015 році мав дебіторську заборгованість у 43,5 млрд рублів (близько 0,5 млрд доларів) та ряд прострочених контрактів. У 2017 році близько 50 підприємств російського "Спецремонт", щорічні збитки якого досягли понад 32 млрд рублів (0,4 млрд доларів), передали до ще більш "ефективних менеджерів" з "Ростеха". У 2019 році кількість переданих підприємств збільшилась до 88.

Результат на 2022 рік наступний: 12 ремонтних підприємств потрапили у перелік ліквідації, значна кількість інших перебуває у перманентному стані "реструктуризації" та "вивільнення непрофільних активів". А перелік ремонтних бронетанкових підприємств РФ на кінець 2022 року виглядав наступним чином:

  • 103 БТРЗ, під Читою - ремонт Т-62, БРДМ
  • 61 БТРЗ, Санкт-Петербург - ремонт Т-72, Т-80
  • 163 БТРЗ, Краснодарський край - ремонт Т-72 та БМП
  • 144 БТРЗ, Єкатеринбург - ремонт БТР, БМП, САУ "Нона"
  • 81 БТРЗ, Краснодарський край - ремонт БТРів
  • 560 БТРЗ, Амурська область - ремонт БТРів та БМП

22 БТРЗ
22-й БТРЗ, Московська область

До нього можливо додати ремонтні можливості заводів "Омсктрансмаш", який спеціалізується на Т-80 та "Уралвагонзавод" - Т-72 та Т-90, "Курганмаш" з виробництва БМП та іншої легкої бронетехніки, а також заводу у Арзамасі де виробляють БТРи.

Саме тому новина про відкриття двох бронетанкових ремонтних заводів восени 2022 року викликало критику навіть у РФ, бо логіка створення нових підприємств з нуля, вбивши десятки інших, була незрозумілою.

танки рф

Й завдяки саме таким рішенням "ефективних менеджерів" під керівництвом Кремля було результативна знищена структура ремонту бронетехніки часів СРСР. І тепер всі мрії про 1500 нових танків від рашиських ватажків є лише наслідком тяжкого наркотично-алгольного марева, реалізувати які не допоможуть навіть "сталінські методи".

Читайте також: Як "посильні смерті" прикривають піхоту поблизу Бахмута та наскільки швидше за "Мста-С" розгортається CAESAR