xcounter
#

Як "посильні смерті" прикривають піхоту поблизу Бахмута та наскільки швидше за "Мста-С" розгортається CAESAR

10888
Фото: АрміяInform
Фото: АрміяInform

Як ЗСУ із західних 105-мм та 155-мм артилерійських систем б’ють російське окупаційне військо

Збройні Сили України мають на озброєнні низку артилерійських систем різних калібрів, і одна з них – 105-мм легка гаубиця M119. Один з наших артилерійських підрозділів, оснащений цими артилерійськими системами, наразі допомагає піхотинцям, які б’ють рашистів в районі Бахмута, розповідає у своєму відео видання АрміяInform.

Як зауважує командир цього підрозділу на ім’я Роман, їхня задача – "зробити так, аби ворог до них [піхоти] не наближався на відстань стрілецьких боїв" та знищувати "все, що працює проти нашої піхоти".

Читайте також: Nexter у рази прискорює виробництво САУ CAESAR та перейшов на режим 24/7 та оголосив потужності випуску
арміяinform
Працює розрахунок 105-мм гаубиці. Фото: АрміяInform

Як відзначає командир бойового розрахунку Максим, гаубиця M119 – дуже мобільна, а також відзначається швидкострільністю та відмінною влучністю і в цілому чудово зарекомендувала себе для прикриття піхоти. Він стверджує, що їм зазвичай треба до однієї хвилини, щоб навестися та зробити постріл, але іноді загалом встигають і за 40 секунд. Інформацію про цілі та координати отримують в режимі реального часу.

105-мм гаубиця m119
"Посильні смерті" відправляють окупантам 105-мм "подарунки"

Артилерист Андрій називає себе "посильним смерті", який "пакує оці пакуночки, стежить за їхньою справністю й відправляє їх прямо до кацапських покидьків".

У контексті західних артилерійських систем в руках ЗСУ цікавим є й повідомлення Генштабу, в якому командир самохідної артилерійської установки Caesar Сергій розповідає, як наші артилеристи працюють на цій САУ – відзначає, що вона маневрена та її можна досить швидко привести до бою – якщо для "Мста-С", щоб розгорнутися, треба всі 10 хвилин, до для Caesar цей показник у п’ять разів менший – всього 2 хвилини.

Відзначає, що працюють на цій САУ досить інтенсивно, в одному з випадків на Вугледарському напрямку за добу вистрілювали по 150 снарядів, що дозволило зупинити ворога.

Читайте також: Який рід військ уже отримав британські гаубиці L119, і де саме вони утилізовують рашистів (відео)