xcounter
#

Nexter у рази прискорює виробництво САУ CAESAR та перейшов на режим 24/7 та оголосив потужності випуску

11861
САУ CAESAR
САУ CAESAR

Масштабування виробництва озброєння, як й будь-якої іншої продукції, сильно зав'язано на довгостроковий реальний попит й тому рішення Nexter зі збільшення виробництва САУ CAESAR абсолютно показовий

Французька компанія Nexter прискорює випуск колісних самохідних артилерійських установок CAESAR у відповідь на збільшення кількості замовлень, зокрема й для Збройних Сил України.

Для цього підприємство перейшло на тризмінний робочий день та розширило кількість робітників, передає французьке видання France Info, яке допустили на підприємство, дозволи зробити декілька фото з суровими обмеженнями та поспілкуватися з фахівцями.

Читайте також: Чи можемо самі виробляти той же Gripen за допомогою Швеції, і скільки часу на це знадобиться
ствол CAESAR
Стволи для САУ CAESAR (фото: France Info)

Зокрема й стало відомо скільки ж CAESAR виробляв Nexter

раніше й як таке прискорення виробництво відобразиться на об'ємах. Як пише видання, до цього компанія могла виробляти на один місяць 2-4 САУ, але вже до кінця 2023 року кількість випущених машин має складати 8 одиниць на місяць.

І це доволі ілюстративний приклад того, як переведення на режим 24/7 дійсно може прискорити випуск озброєння без повномасштабного розширення виробничих протяжностей, а лише за рахунок 100% використання наявних.

Хоча здається, що 8 одиниць на місяць це все одно доволі невелика кількість, але необхідно згадати, що станом на 2021 рік у збройних силах Франції всього було 76 CAESAR.

САУ CAESAR
САУ CAESAR

Тобто для того, щоб повністю закрити замовлення для виробництва цієї кількості САУ для власної армії, то підприємству б знадобилась у новому темпі роботи 9,5 місяця. Замовлення на 19 CAESAR для Данії - ще 2,5 місяця. А всі укладені, але ще не виконанні контракти з Бельгією, Чехією, Литвою та Марокко загалом на 144 одиниці, можливо у такому темпі виконати за 1,5 року.

Тому перед тим, як оцінювати виробничі потужності, необхідно розуміти й попит, від якого залежить масштабність та обсяги самого виробництва продукції.

Читайте також: На скільки реально далеко летить JDAM-ER, які отримала Україна та інтегрувала під крило радянських машин