xcounter
#

З безпілотного HIMARS по кораблю РФ на 650 км, рідкісний МіГ-29МУ1 та "літаки Шредінгера" для ПС ЗСУ: події тижня війни від Defense Express

127146
З безпілотного HIMARS по кораблю РФ на 650 км, рідкісний МіГ-29МУ1 та "літаки Шредінгера" для ПС ЗСУ: події тижня війни від Defense Express

Знищити корабель РФ на відстані 650 км з безпілотного HIMARS ракетою PrSM, чотири"літаки Шредінгера" для Повітряних Сил ЗСУ та рідкісний МіГ-29МУ1 з "таємничою" модифікацією Р-27 – розповідаємо про ці та інші новини й події тижня війни з рашистськими окупаційними військами

Пропонуємо ознайомитися з оглядом подій та матеріалів тижня, короткий опис яких ми зібрали для вас у цій статті.

Чотири"літаки Шредінгера" для Повітряних Сил ЗСУ

У Повітряних Силах ЗСУ актуалізували інформацію щодо передачі Україні штурмовиків Су-25 від Північної Македонії – нову інформацію про ці літаки розповів речник Командування ПС ЗСУ Юрій Ігнат під час чергового брифінгу. Нагадаємо – вперше про те, що Україна може отримати чотири македонські штурмовики Су-25 повідомило видання MKD.mk на початку серпня.

Читайте також: У РФ "мінус" ще одна машина ОТРК "Искандер": хоча і без участі ЗСУ (відео)
Су-25
Македонський Су-25

Втім, станом на 6 серпня у Повітряних Силах цю інформацію не підтвердили, зауваживши, що наразі не мають офіційної інформації ані від джерел в Македонії, ані від Міністерства оборони Україні про передачу цих Су-25. Але згодом радник голови Офісу Президента натякнув, що Північна Македонія таки передала ЗСУ як танки, так і літаки. Що ж наразі відбувається з цими літаками – у матеріалі Defense Express.

Повітряні Сили "засвітили" рідкісний МіГ-29МУ1

Twitter-профіль Ukraine Weapons Tracker виклав відео, яке зображає процес злету винищувача МіГ-29МУ1 із стандартним бойовим навантаженням – дві ракети середньої дальності типу Р-27, чотири ракети малої дальності типу Р-73 та підвісний паливний бак.

МіГ-29МУ1
Винищувач МіГ-29МУ1 Повітряних Сил ЗСУ, червень 2021 року, фото з відкритих джерел

Уважні користувачі соцмереж зауважують, що скоріш за все, під крилами нашого МіГ-29 підвішені ракети типу Р-27ЕР. Більше деталей – у матеріалі Defense Express.

Чим дістали по авіабазі РФ у окупованому Криму

Розгром авіаційної бази "ВКС" РФ поблизу села Новофедорівка у захопленому рашистами Криму став найбільш далекобійною атакою Збройних Сил України. Відстань від лінії фронту до цього об'єкту по прямій - близько 200 км. А якщо взяти реальну дистанцію вогню для далекобійних систем, які не можуть стріляти "з нуля", то необхідно вести мову про 230-250 км.

ATACMS
ATACMS

В цих умовах головним питання залишається чим саме був декілька разів уражена авіабаза РФ, яка має бути надійно захищена усіма можливими засобами протиповітряної оборони, щобільше, знаходиться у глибині тилових порядків армії РФ.

Знищити корабель РФ на відстані 650 км з безпілотного HIMARS ракетою PrSM

З новою PrSM ракетні системи HIMARS та M270 можуть стати дійсно універсальною зброєю, що здатна "розстріляти" всю армію ворога на землі та в морі

Поки Збройні Сили України активно нищать окупантів з HIMARS високоточними GMLRS та очікують на рішення по ATACMS, у США активно працюють над новою ракетою для своїх систем – Precision Strike Missile.

Ракета Precision Strike Missile або PrSM має замінити ATACMS для ракетних систем M142 HIMARS та M270A1 і надасть цій зброї насправді нові можливості у знищенні нової техніки. Деталі – у матеріалі Defense Express.

Реальні втрати рашистів в Криму

Результативний високоточний удар по авіабазі "ВКС" РФ "Саки" у окупованому Криму поблизу селища Новофедорівка спричинив найбільші одночасні втрати РФ у авіації за часи її існування.

авіабаза "Саки"
Авіабаза "Саки" поблизу селища Новофедорівка у ІЧ-спектрі після удару (@wammezz)

Наявні супутникові знімки "до та після" дозволяють доволі об'єктивно оцінити масштаб удару. Зокрема накладення двох знімків дозволяють оцінити те, що деякі нібито візуально цілі (на знімку з супутника!) літаки посунуло вибуховою хвилею. І мова йде про літаки, "сухою" вагою у 20 тонн. Деталі – у нашому матеріалі.

Читайте також: РФ здивувала Китай своїми винищувачами за 2,5 млрд доларів, "проблемні" з яких ледь не половина