xcounter
#

РФ здивувала Китай своїми винищувачами за 2,5 млрд доларів, "проблемні" з яких ледь не половина

63738
Cу-35, фото ілюстративне
Cу-35, фото ілюстративне

Російська "оборонка" й надалі продовжує доводити, що російська зброя, м’яко кажучи, не надто надійна

Росія поставила Китаю "проблемні" винищувачі Су-35. Таку інформацію оприлюднив заступник начальника Головного оперативного управління Генштабу ЗСУ Олексій Громов під час брифінгу у Медіацентрі Україна – Укрінформ.

су-35
Су-35, фото ілюстративне

Як повідомив Громов, за даними Генштабу ЗСУ з 24 одиниць, що РФ поставила Китаю, лише 9 одиниць літаків були справними. Водночас найбільша кількість проблем з цими літаками приходилася на їхні бортові системи.

Читайте також: Raytheon реанімує виробництво зброї 1980-х років, щоб Україна могла збивати більше новітніх Су-35 та Ка-52

Нагадаємо – йдеться про контракт, укладений ще у 2015 році на постачання Китаю 24 винищувачів Су-35 вартістю 2,5 млрд доларів. Перші чотири літаки Китай отримав у 2016, наступного року – ще 10, і ще стільки ж – у 2018 році.

Су-35С
Су-35С "ВКС" РФ

Крім того, Громов також розповів, що рашисти активно втрачають свої Су-35 в Україні – з початку повномасштабного вторгнення РФ в Україну російські військові недорахувалися двох ескадрилей цих винищувачів.

Разом з тим, тут варто згадати й про те, що з початку року РФ втратила вже не одного покупця на свої Су-35. Так, наприклад, у січні стало відомо, що Алжир відмовився від закупівлі цих літаків через питання щодо ефективності бортової РЛС.

Rafalre винищувач
Французький винищувач Rafale під час демонстративних польотів в Індонезії, фото з відкритих джерел

Крім того, у лютому стало відомо, що Індонезія остаточно відмовилась від російських Су-35С та обрала французькі Rafale

Читайте також: Якими літаками ПС США будуть нищити російські Су-34 та Су-35