xcounter
#

Якими літаками ПС США будуть нищити російські Су-34 та Су-35

110142
Якими літаками ПС США будуть нищити російські Су-34 та Су-35

Та з якими труднощами зіштовхнуться ПС США "у повітрі"

Російським окупаційним військам не вистачає малопомітних винищувачів п’ятого покоління для проведення ефективної наступальної операції в Україні. Таку думку висловив американський пілот Дрю Армі, який входить до консультативної групи ПС США, яка допомагає Повітряним силам ЗСУ будувати оборонну повітряну компанію у війні з РФ.

Багатофункціональний літак 5-го покоління Су-57
Багатофункціональний літак 5-го покоління Су-57

Так, попри те, що РФ декілька разів використовувала свої винищувачі п’ятого покоління Су-57 з початку повномасштабної війни з Україною, російська повітряна компанія передусім спиралася на такі літаки, як Су-34 та Су-35, а також старіші Су-25.

Читайте також: Пілоти МиГ-29 на сучасних винищувачах F-35: чому це не найкраща ідея
Су-35
Російський винищувач Су-35

Втім, виявилося, що ці літаки не стали "чарівною пігулкою" і так чи інакше збиваються українськими протиповітряними системами.

З урахуванням загрози, яку може протиставити РФ, Повітряні сили США в ймовірній війні з рашистами "використовували б багато винищувачів п’ятого покоління", зауважує Армі.

F-22
Стелс-винищувач F-22

Окремо він зауважив, що окремим "випробуванням" для американських винищувачів стане російська ППО, з якою вони часто "зіштовхуються" під час навчань: "Ми маємо втрати, значні втрати під час знищення цих систем на тренуваннях – цієї інтегрованої протиповітряної оборони. Це важко зробити".

Читайте також: Шойгу у відповідь на погрози отримає F-35 за 150 км від кордону з РФ: але є одне "але"