xcounter
#

Пілоти МиГ-29 на сучасних винищувачах F-35: чому це не найкраща ідея

Чи зможуть пілоти МиГ-29 "пересісти" на літак п’ятого покоління?
195789
Винищувач F-35
Винищувач F-35

Завадити опанувати F-35 пілотам радянських МиГ-29 може технологічна прірва між цими літаками

Пілоти, які вчилися літати на старих радянських винищувачах, не зможуть ефективно використовувати в бою винищувачі F-35. Таку думку в інтерв’ю виданню The Aviationist висловив колишній льотчик-випробувач Lockheed Martin Біллі Флінн.

Він вважається одним з найбільш досвідчених випробувачів і брав участь у програмі Joint Strike Fighter протягом 17 років – з 2003 по 2020 рік.

Читайте також: "Ведений" БПЛА буде коштувати як F-35: у США назвали приголомшливі ціні авіаційної програми NGAD
F-35
F-35

На його думку, пілоти, які значну частину своєї кар’єри літали на винищувачах радянських часів, таких як МиГ-29, не зможуть ефективно літати на F-35, передусім через те, що МиГ-29 створювався з урахуванням зовсім інших принципів проєктування, крім того, літаку не вистачає тієї технологічної складності, яка є в F-35 – від малопомітності до систем, які дозволяють "бачити" крізь борт літака.

МиГ-29
Польські винищувачі МиГ-29

Біллі Флінн стверджує, що пілоти МиГ-29, які звикли "літати завдяки м’язовій пам’яті й інстинкту", не зможуть якнайкраще реалізувати ті можливості, які використовує F-35.

Як приклад, Флінн наводить Польщу, яка, на його думку, буде ймовірно "пересаджувати" пілотів F-16 на F-35, а пілоти "МиГів" будуть завершувати кар’єру на старих літаках.

Читайте також: ПС США допомагають ЗСУ виявляти ворожі ракети й літаки: залучено близько 30 винищувачів, зокрема й F-35