xcounter
#

"Ведений" БПЛА буде коштувати як F-35: у США назвали приголомшливі ціні авіаційної програми NGAD

70012
"Ведений" БПЛА буде коштувати як F-35: у США назвали приголомшливі ціні авіаційної програми NGAD

США активно працюють над тим, щоб в них була ефективна зброя для власних Повітряних сил в майбутньому

Американська програма винищувача майбутнього під назвою NGAD (Next Generation Air Dominance) може стати найдорожчою авіапрограмою в історії – про фінансові деталі програми розповідає видання Defense News.

Так, за словами міністра ПС США Френка Кендалла, кожен пілотований літак шостого покоління буде коштувати буквально сотні мільйонів доларів.

Читайте також: Новітній винищувач NGAD ВПС США буде багатоцільовим та може бути створений у двох варіантах
NGAD
Концепція винищувача NGAD, фото ілюстративне

Зазначається, що ціна за літак шостого покоління буде як мінімум вдвічі перевищувати ціну американського винищувача F-35.

Водночас Кендалл зазначає, що NGAD буде "неймовірно ефективним" у бою, втім, під час бойових дій його будуть супроводжувати не настільки дорогі автономні "ведені" дрони.

Втім, "не настільки дорогі" – поняття умовне, бо раніше Кендалл зауважував, що ці бойові безпілотники будуть коштувати приблизно вдвічі дешевше за пілотовані аналоги. Тобто – десь як повноцінний F-35.

Раніше Defense Express розповідав, що американська компанія Northrop Grumman продемонструвала низку своїх ймовірних нових майбутніх розробок, серед яких є як винищувачі (зокрема й NGAD), так і БПЛА з бомбардувальниками.

Читайте також: На підприємстві Lockheed Martin "засвітився" цікавий об’єкт: його пов’язують з секретним винищувачем NGAD