xcounter
#

На підприємстві Lockheed Martin "засвітився" цікавий об’єкт: його пов’язують з секретним винищувачем NGAD

7035
Одна з концепцій літака шостого покоління, що збиває ворожі ракети з лазерної установки
Одна з концепцій літака шостого покоління, що збиває ворожі ракети з лазерної установки

Наразі у США тривають роботи над створенням винищувача нового шостого покоління

На одному з об’єктів компанії Lockheed Martin було помічено об’єкт цікавої форми, що нагадує концепт майбутнього винищувача шостого покоління або ж, ймовірно, один з його елементів.

Як стверджують у виданні The War Zone, відео з цим об’єктом спочатку нібито було опубліковано у популярній соцмережі TikTok, а потім потрапило й в інші соцмережі, зокрема і в Twitter.

Так, один з користувачів цієї соцмережі порівняв будівлі та інші об’єкти в цьому регіоні за допомогою розвідки на основі відкритих джерел, та дійшов висновку, що відео було знято в Хелендейлі, на одному з об’єктів компанії Lockheed Martin, а саме біля комплексу для вивчення відбивної здатності літальних апаратів.

NGAD стелс-винищувач
Ось так виглядає об’єкт, що "засвітився" на відео

Об’єкт на самому відео схожий на перевернуту фігуру стелс-літака – таке транспортування насправді не є незвичним для такого типу випробувань, оскільки планери частно встановлюються перевернутими на випробувальних полігонах у Хелендейлі та інших схожих об’єктах (наприклад, як на відео нижче).

Разом з тим, цей об’єкт (або ж тестова модель), ймовірно, не є аж надто секретному, оскільки її транспортують посеред білого дня, тоді, коли її можуть побачити підрядники та робочі підприємства.