xcounter
#

​Northrop Grumman​ "засвітила" дизайн нового стелс-винищувача, а також БПЛА та інших проєктів

3308
Винищувач шостого покоління, здається, вже "близько"
Винищувач шостого покоління, здається, вже "близько"

Таким чином компанія демонструє свої амбіції зі створення стелс-літаків наступного покоління

У короткому 15-секундому відео американська компанія Northrop Grumman продемонструвала низку своїх ймовірних нових майбутніх розробок, серед яких є як винищувачі, так і БПЛА з бомбардувальниками.

Компанія не публікує жодних подробиць про ці розробки, однак, ймовірно, відео натякає на те, що невдовзі ми дізнаємося більше деталей

Читайте також: На підприємстві Lockheed Martin "засвітився" цікавий об’єкт: його пов’язують з секретним винищувачем NGAD

Які ж літаки демонструє Northrop Grumman? Умовно їх можна розділити на дві групи: нові проєкти, невідомі широкому загалу, а також ті розробки, які вже є в активі компанії.

Стелс-винищувач БПЛА
Компанія натякає на нові розробки

Так, серед нових проєктів (зліва направо на фото вище) можна побачити такі розробки: умовно пілотована платформа Next Generation Air Dominance (NGAD); один з нових концептів лояльного веденого або ж безпілотного бойового літального апарату; у крайньому кутку – безпілотний бойовий літак, дуже схожий на концепт ударного безпілотника X-47B.

X-47B
Палубний ударний БПЛА проєкту X-47B

Також на задньому плані фото можна побачити B-2 Spirit, який має демонструвати перехід від "сьогодні" до "завтра".

Літаки РЕБ ДРЛВУ БПЛА
Розробки компанії Northrop Grumman, що були втілені у життя

Cеред проєктів, що вже є в активі компанії, на відео демонструється (фото вище) літак РЕБ EA-18G Growler, літак ДРЛВУ E-2D Hawkeye, а також розвідувальний БПЛА MQ-4C Triton.

Читайте також: Китай представив оновлений винищувач п’ятого покоління J-20A: російські двигуни замінили на власні (відео)