xcounter
#

Raytheon реанімує виробництво зброї 1980-х років, щоб Україна могла збивати більше новітніх Су-35 та Ка-52

71953
Raytheon реанімує виробництво зброї 1980-х років, щоб Україна могла збивати більше новітніх Су-35 та Ка-52

Ефективність ПЗРК Stinger проти російської зброї змушує американський ОПК шукати шляхи відновлення виробництва цієї зброї

Американська компанія Raytheon Technologies не може швидко виробляти велику кількість ПЗРК Stinger, які відправляються в Україну. Про це заявив генеральний директор компанії Грег Хейз, повідомляє The War Zone.

Так, він зазначає, що наразі компанія виробляє ПЗРК для міжнародного замовника, однак має обмежений запас матеріалів для цих робіт, оскільки Міноборони США не закупало Stinger близько 18 років, а деякі компоненти більше не продаються.

Читайте також: Stinger або щось крутіше: у США розмірковують, як поновити запаси ПЗРК

Хейз зазначає, що останні декілька тижнів компанія працювала спільно з оборонним відомством країни, щоб розв’язати цю проблему. Зокрема, компанії треба буде переробити частину електроніки.

ПЗРК Stinger
ПЗРК Stinger

Хейз стверджує, що Raytheon буде нарощувати виробництво вже в цьому році настільки, наскільки це буде можливо. Проблема виробництва ПЗРК Stinger "посилюється" також і тим, що більшість робітників компанії вчилися створювати досконаліші системи, такі як ракети Tomahawk чи AIM-120 AMRAAM.

Загалом ПЗРК Stinger позитивно зарекомендували себе під час війни з російськими окупаційними військами – вони знищували як ракети рашистів, так і їхню сучасну авіацію – гелікоптери Ка-52, фронтові бомбардувальники Су-35 тощо.

Як Defense Express розповідав раніше, загалом з початку війни США передали Україні понад 1400 ПЗРК Stinger. Загалом же з початку війни Україна отримала від союзників понад 25 000 одиниць протиповітряних систем.

Читайте також: Як у ДШВ "полюють" на ворожі Су-34 з ПЗРК Stinger