xcounter
#

Які сучасні літаки РФ активно падають в Україні та за чим окупанти лізуть на бази зберігання

11263
Російський Су-35С – тобто те, що від нього залишилося
Російський Су-35С – тобто те, що від нього залишилося

Рашисти утилізували в Україні майже чверть флоту своїх сучасних винищувачів Су-35

Сучасні російські багатоцільові винищувачі Су-35 продемонстрували низький рівень живучості під час війни в Україні. Про це під час чергового брифінгу в Медіацентрі Україна – Укрінформ розповів заступник начальника головного оперативного управління Генштабу ЗСУ Олексій Громов.

Читайте також: Іранські дрони в обмін на Су-35: наскільки реальна така угода для РФ і кому вона загрожує більше
Су-35
Так виглядає Су-35 до зустрічі з українською протиповітряною обороною

За його словами, з початку повномасштабної війни РФ з Україною російські окупаційні війська втратили вже дві ескадрильї цих літаків – близько 24 одиниці.

З відкритих джерел дізнаємося, що станом на 2022 рік так звані "ВКС" РФ мали на озброєнні близько 100 одиниць цих літаків. Тобто, окупанти примудрилися втратити вже майже 25 % або чверть свого флоту цих сучасних винищувачів.

МіГ-29 повітряні сили ЗСУ
Винищувач МіГ-29 Повітряних Сил ЗСУ, фото ілюстративне

Нагадаємо – перший російський Су-35С був знищений саме під час повітряного бою з початку повномасштабної війни наприкінці травня цього року – наш МіГ-29 розібрався з ним у небі над Херсонщиною.

Су-24М
Су-24М

Загалом, як стверджує Громов, протягом останнього тижня силами української протиповітряної оборони було знищено 27 цілей у повітрі. Разом з тим, через те, що російські літаки дуже часто виявляються "важчими за повітря" в Україні, рашисти хочуть знову полізти на свої бази зберігання, щоб дістати звідти свої бомбардувальники Су-24М, які були виведені з бойового складу протягом 2005 — 2018 років.

Читайте також: Повітряні Сили "засвітили", що мають рідкісні керовані ракети до літаків Су-24М (відео)