xcounter
#

Повітряні Сили "засвітили", що мають рідкісні керовані ракети до літаків Су-24М (відео)

54947
Су-24 Повітряних Сил ЗСУ, ілюстративне фото з відкритих джерел
Су-24 Повітряних Сил ЗСУ, ілюстративне фото з відкритих джерел

Або як виглядає "довга рука", що знищує рашистів вглиб на 40 вглиб території ворога

Twitter-профіль Ukraine Weapons Tracker виклав відео, яке зображає політ бомбардувальника Су-24М Повітряних Сил ЗСУ із підвішеними керованими ракетами типу Х-25.

Автори допису вказують, що це ракети модифікації Х-25МР, що мають радіокомандне наведення, масу БЧ до 140 кг та дальність стрільби до 10 км. Але коментатори заперечують, що насправді на відео літак несе ракети типу Х-25МЛ з лазерним наведенням.

Читайте також: Пентагон дав найціннішу підказку, як ЗСУ можуть використовувати AGM-88 HARM

Навіть якщо в даному випадку складно встановити точну модифікацію ракети Х-25, що підвішена під бомбардувальник Су-24М, тут напевне можемо стверджувати – Повітряні Сили України "засвітили", що мають рідкісні керовані ракети для ударних літаків. Бо у відкритому доступі є дані, що в 2021 році пілоти наших Су-24М лише один раз проводили практичні пуски Х-25МЛ.

Більш того – Оперативне командування "Південь" сьогодні повідомило, що за минулу добу наші Повітряні Сили атакували два опорні пункти рашистів углиб ворожої території на 40 км від Херсону. І схоже, що для проведення таких ударів наші бомбардувальники могли використовувати в тому числі й ракети типу Х-25.

Пуск ракети Х-25МЛ з бомбардувальника Су-24М Повітряних Сил ЗСУ, вересень 2021 року, фото - MilitaryAviationInUa
Читайте також: Повітряні Сили "засвітили" рідкісний МіГ-29МУ1 з "таємничою" модифікацією Р-27 (відео)