xcounter
#

Су-24М ЗСУ відстрілялися ракетами з лазерним наведенням (фото)

3037
Су-24М ПС ЗСУ під час пусків ракети Х-25МЛ / Фото: MilitaryAviationInUa
Су-24М ПС ЗСУ під час пусків ракети Х-25МЛ / Фото: MilitaryAviationInUa

Фронтові бомбардувальники під час бойових стрільб використовували ракети Х-25МЛ

В мережі з’явилися світлини з практичними стрільбами з Су-24М авіаційними тактичними ракетами з лазерним наведенням класу "повітря-поверхня" Х-25МЛ.

Відповідні фото надав ресурсу MilitaryAviationInUa один з підписників.

Читайте також: Миргородські та озерянські авіатори вперше провели спільні польоти на Су-27: пусків ракет поки не було

Щоправда, коли саме були зроблені ці фото, видання не уточнює, однак відомо, що зараз у Повітряних військах проходить щорічний льотно-методичний збір з підготовки екіпажів тактичної авіації, з опанування та удосконалення тактичних прийомів бойового застосування озброєння по повітряних та наземних цілях з урахуванням досвіду АТО та ООС.

Так, нещодавно у ході практичної фази екіпажі виконали польоти та бойові стрільби на винищувачах Су-27 та МіГ-29.

Повідомлялось, що авіатори 40, 831, та 39 бригад тактичної авіації повітряного командування "Центр" здійснили практичні пуски авіаційних керованих ракет класу "повітря-повітря".

МіГ-29 ПС ЗСУ
МіГ-29 Повітряних сил ЗСУ під час пуску ракети класу "повітря-повітря" Р-73 на навчаннях у вересні 2021 року

Водночас прес-служба Командування повітряних сил зазначала, що льотний склад ПС ЗСУ почав готуватися до наступного етапу: бойової роботи авіації по наземних цілях з комплексним застосуванням бортового озброєння.

Крім цього, кілька днів тому було повідомлено, що підрозділи зенітних ракетних військ Повітряних Сил ЗС України також розпочали підготовку до підсумкових тактичних навчань з бойовою стрільбою, які пройдуть в рамках стратегічних командно-штабних навчань "Об’єднані зусилля-2021".

С-300
Зенітні підрозділи ПС ЗСУ готуються до масштабних тренувань, що пройдуть на "Об’єднані зусилля-2021"

Свої навички перевірять розрахунки підрозділів озброєні комплексами С-300В1, які будуть "працювати" по найвіддаленішим мішеням (на відстані до 100 км), С-300ПС\ПТ (що будуть контролювати цілі на відстані до 75 км) та "Бук-М1" (мають відпрацювати роботу по захисту повітряного простору на відстані до 40 км).

Нагадаємо, радянська тактична ракета з лазерним наведенням класу "повітря-поверхня" Х-25МЛ призначена для ураження малорозмірних рухомих і нерухомих наземних та надводних цілей: РЛС, пускових установок ЗРК, літаків на відкритих стоянках і в легких укриттях, легких мостів і переправ, малотоннажних судів, залізничних ешелонів тощо на відстані до 10 км.

су-25
Су-25 ЗСУ під час тестування відновлених ракет Х-25МЛ у 2016 році

Підсвічування цілі може бути здійснено бортовим комплексом літака або наземною станцією цілевказівки. При цьому точність влучення (кругове імовірне відхилення від цілі) може становити до 6 метрів.

Читайте також: Су-27 працювали по наземним цілям: миргородські авіатори провели командно-штабне навчання