xcounter
#

Повітряні Сили "засвітили" рідкісний МіГ-29МУ1 з "таємничою" модифікацією Р-27 (відео)

71463
Винищувач МіГ-29МУ1 Повітряних Сил ЗСУ, червень 2021 року, фото з відкритих джерел
Винищувач МіГ-29МУ1 Повітряних Сил ЗСУ, червень 2021 року, фото з відкритих джерел

ЗСУ використовують усі можливі засоби, щоб бодай на міліметр скоротити технологічне відставання нашої винищувальної авіації

Twitter-профіль Ukraine Weapons Tracker виклав відео, яке зображає процес злету винищувача МіГ-29МУ1 із стандартним бойовим навантаженням – дві ракети середньої дальності типу Р-27, чотири ракети малої дальності типу Р-73 та підвісний паливний бак.

Уважні користувачі соцмереж зауважують, що скоріш за все, під крилами нашого МіГ-29 підвішені ракети типу Р-27ЕР.

Читайте також: "Привид Києва" перейшов на МіГ-29 у таємничому камуфляжі (відео)

Почнімо з того, що Р-27ЕР – це радянська ракета, яка була поставлена на озброєння у 1990 році. У неї є свої переваги – наприклад, дальність пуску від 0,5 км до 90 км, або ж напівактивна радіолокаційна голівка самонаведення.

Але ж у відкритих джерелах є дані, що ДАХК "Артем" до війни працював над модернізацією ракет типів Р-27ЕР1 та Р-27ЕП1, головна складова робіт – покращення характеристик голівок самонаведення цих ракет. Можливо, що саме якась із цих ракет були підвішені під винищувач, що фігурував на відео.

Винищувач МіГ-29МУ1 Повітряних Сил ЗСУ, грудень 2020 року

Окремо наголосимо, що МіГ-29МУ1 - це рідкісний для Повітряних Сил винищувач. Кількість наявних літаків цього типу до війни обчислювалась в декілька одиниць.

Читайте також: Пілот МіГ-29 ПС ЗСУ розповів, яке "комбо" з американських літаків буде найоптимальнішим проти рашистів