xcounter
#

Пілот МіГ-29 ПС ЗСУ розповів, яке "комбо" з американських літаків буде найоптимальнішим проти рашистів

101124
Пілот МіГ-29 ПС ЗСУ розповів, яке "комбо" з американських літаків буде найоптимальнішим проти рашистів

Питання постачання Україні сучасних літаків активно просувається в американських "вищих" колах

Пілот винищувача МіГ-29 Повітряних Сил ЗСУ з позивним Juice в інтерв’ю виданню "Мілітарний" розповів про те, які американські платформи будуть оптимальними у боротьбі з російською окупаційною армією.

Передусім він наголошує, що в питанні просуванні ідеї оснащення авіації ЗСУ сучасними літаками варто перш за все акцентувати на тому, які спроможності нам потрібні та що нам треба досягти – без вказання конкретних платформ, оскільки остаточне рішення буде за тим, хто надаватиме нам ці платформи.

Читайте також: F-16 стали ефективними проти крилатих ракет та можуть прицілитися у більше цілей, ніж здатні уразити
F-15E винищувач
F-15E. Фото: Повітряні сили США

Водночас пілот з позивним Juice зауважує, що літаки F-15, F-16 та F-18 – це "ті реалістичні речі, які дійсно могли б закрити наші проблеми тою чи іншою мірою".

f-16
F-16. Фото: ПС США

"Моє особисте бачення, ідеалістична картинка – це масові F-16 для оборонних функцій і F-15E – для ударних функцій, для наших контрнаступальних операцій, але треба розуміти, що отримання двох цих літаків є дуже і дуже дороге задоволення, і я маю певні сумніви щодо того, наскільки ми це витягнемо, але при гідній підтримці наших союзників це можливо", – зауважує він.

F/A-18
F/A-18. Фото: ПС США

Водночас пілот зауважує, що найбільш реалістичним у середньостроковій перспективі виглядає оснащення ЗСУ літаками F-16. Це пов’язано з тим, що це масовий літак, який є на озброєнні низки країн Європи.

"Їх велика кількість, для них є купа запчастин, є доволі багато баз обслуговування, причому на нашому континенті, а не тільки в Америці", – зауважує він.

Винищувач F-16 Fighting Falcon
Винищувач F-16 Fighting Falcon

Раніше Defense Express розповідав, що застарілі радянські літаки заважають пілотам ПС ЗСУ ефективно "креативити" на полі бою.

Читайте також: З’явилася примарна надія, що ПС ЗСУ зможуть "пересісти" на винищувачі F-15 та F-16