xcounter
#

Чотири"літаки Шредінгера" для Повітряних Сил ЗСУ: все ще не дуже зрозуміло, але є натяк, що літаки будуть

68604
Су-25 ПС ЗСУ
Су-25 ПС ЗСУ

У ПС ЗСУ привідкрили завісу "македонських" штурмовиків Су-25 для України

У Повітряних Силах ЗСУ актуалізували інформацію щодо передачі Україні штурмовиків Су-25 від Північної Македонії – нову інформацію про ці літаки розповів речник Командування ПС ЗСУ Юрій Ігнат під час чергового брифінгу, повідомляє видання LIGA.net.

Су-25
Македонський Су-25

Нагадаємо – вперше про те, що Україна може отримати чотири македонські штурмовики Су-25 повідомило видання MKD.mk на початку серпня.

Читайте також: Де ПС ЗСУ могли знайти рідкісні ракети для своїх Су-25, якими мстилися окупантам за Вінницю та Миколаїв

Втім, станом на 6 серпня у Повітряних Силах цю інформацію не підтвердили, зауваживши, що наразі не мають офіційної інформації ані від джерел в Македонії, ані від Міністерства оборони Україні про передачу цих Су-25. Але згодом радник голови Офісу Президента натякнув, що Північна Македонія таки передала ЗСУ як танки, так і літаки.

Зрештою, на черговому брифінгу речник ПС ЗСУ Юрій Ігнат, відповідаючи на питання про "македонські" літаки для ЗСУ, зауважив, що передача такої техніки, як літаки, зокрема й радянські Су-25, – справа непроста: "Поки що – у процесі. Від першої заяви й до того, щоб поставити у стрій, – це чималий час. Сподіватимемося, що скоро будуть у нас у строю".

Водночас на запитання про те, в якому стані перебувають ці літаки, Юрій Ігнат зазначив, що має пройти певний проміжок часу перед тим, як ці Су-25 стануть на озброєння ПС ЗСУ.

Читайте також: Су-25 та Су-24М Повітряних сил ЗСУ здійснюють десятки бойових вильотів за день