xcounter
#

Де ПС ЗСУ могли знайти рідкісні ракети для своїх Су-25, якими мстилися окупантам за Вінницю та Миколаїв

167700
Де ПС ЗСУ могли знайти рідкісні ракети для своїх Су-25, якими мстилися окупантам за Вінницю та Миколаїв

Ці ракети "падали" на голову рашистів зі штурмовиків типу Су-25М1

Нещодавно Defense Express розповідав про те, що Повітряні Сили ЗСУ вперше з початку повномасштабної війни з РФ "засвітили" рідкісні ракети типу С-24.

Ці ракети із написами "За Вінницю" та "За Миколаїв" були підвішені на одному зі штурмовиків ПС ЗСУ типу Су-25М1. Це доволі рідкісна ракета, що випускається з 1960 року, має калібр 240 мм та вагу бойової частини у 123 кг та дальністю пуску у 2000 м.

Читайте також: Українські Су-25 та Су-24М стали частіше нищити окупантів

Водночас у польському виданні Defense24.pl висловили доволі цікаве припущення – звідки саме ЗСУ взяли ці ракети не повідомляється, однак якби ці ракети перебували на складах української армії з початку повномасштабної війни, то, ймовірно, військові використовували б їх проти армії РФ і вони мали "засвітитися" набагато раніше.

Тому не виключено, що ракети С-24 були поставлені ЗСУ з запасів тих країн, які мали на озброєнні цей тип ракет, оскільки у рамках Варшавського договору ракети С-24 планували використовувати на більшості бойових літаків, зокрема на таких знятих з озброєння літаках, як МіГ-21 та МіГ-23 чи Су-7/17/20/22.

Фактично, Україна могла отримати ракети С-24 від низки країн, таких як Польща, Чехія, Словаччина тощо. Крім того, поляки зауважують, що ракета С-24 "користується відмінною репутацією, в основному завдяки своїй ефективності", однак її значним недоліком є мала дальність польоту.

Читайте також: Міноборони РФ "знайшло" у ПС ЗСУ десятки штурмовиків Су-25 і "збиває" їх вже по третьому колу