xcounter
#

Міноборони РФ "знайшло" у ПС ЗСУ десятки штурмовиків Су-25 і "збиває" їх вже по третьому колу

105262
Міноборони РФ "знайшло" у ПС ЗСУ десятки штурмовиків Су-25 і "збиває" їх вже по третьому колу

Фейки від МО РФ набувають комічних (і космічних) масштабів

Міністерство оборони РФ продовжує у своїх заявах розповсюджувати фейки про знищену українську зброю – дуже часто заяви оборонного відомства окупантів не тільки не відповідають дійсності, але й відверто безглузді.

Так, наприклад, вчора, 9 липня, у МО РФ повідомили, що силами Су-35С та МиГ-31БМ російських окупаційних військ на Миколаївщині було збито два штурмовики Су-25 Збройних Сил України.

Читайте також: Скільки ударів провели наші Су-24 та Су-25 для підтримки захисників Лисичанська

Водночас у MilitaryAviationInUa вирішили порахувати, скільки ж усього таких літаків було збито "заявами МО РФ" з початку повномасштабної війни. Як виявилося – цілих 70.

Су-25 ПС ЗСУ
Су-25 ПС ЗСУ

Разом з тим, згідно з даними, наприклад, довідника World Air Forces 2022 від FlightGlobal, станом на 2021 рік ПС ЗСУ мали у своєму активі всього 17 (!) штурмовиків Су-25 – це більш ніж у чотири рази менше, ніж "збило" МО РФ.

2022
Дані World Air Forces 2022

Разом з тим, згідно з даними довідника Military Balance за 2021 рік, Повітряні Сили ЗСУ мали 31 такий літак – що все одно понад у 2 рази більше за цифри російського оборонного відомства.

Тобто – фейками про Су-25 рашисти навіть переплюнули свої фейки про Bayraktar TB2, де вони стверджували, що вже знищили понад 80 таких БПЛА, коли в ЗСУ їх орієнтовно 70 одиниць.

Читайте також: Су-25 та Су-24М Повітряних сил ЗСУ здійснюють десятки бойових вильотів за день