xcounter
#

Рашисти забули про свою унікальну зброю, якою хотіли збивати Bayraktar TB2

63376
Bayraktar TB2, фото ілюстративне
Bayraktar TB2, фото ілюстративне

Ще один зразок рашистської зброї з "унікальними можливостями" не зміг продемонструвати всю свою "потужність"

Війна в Україні мала б стати для РФ можливістю перевірити та продемонструвати ефективність усіх своїх зразків "унікальної "аналоговнет" у світі зброї, а також всі теорії щодо застосування тієї чи іншої зброї на полі бою.

Баражуючий боєприпас "Ланцет"
Баражуючий боєприпас "Ланцет"

Один з таких зразків зброї – баражуючий боєприпас "Ланцет", який, за словами самих окупантів, вони "успішно використовують під час воєнної спецоперації в Україні".

Читайте також: ВМС України “прибрали” за окупантами на Зміїному за допомогою Bayraktar TB2 (відео)

Наскільки "успішно" а також "масово" окупанти використовують баражуючі боєприпаси на полі бою сказати важко, адже відеодокази про застосування цієї "чудо-зброї" знайти досить проблематично.

Разом з тим, тут можна згадати й таке – минулого року пропагандони РФ активно просували ідею застосування баражуючих боєприпасів "Ланцет" як "системи повітряного мінування проти БПЛА" і стверджували, що саме "Ланцет" має стати ефективною зброєю проти безпілотників Bayraktar TB2.

Чому така ідея була провальною ще на етапі її озвучування – Defense Express розповідав в окремому матеріалі. Втім, рашисти отримали змогу продемонструвати, на що саме здатен "Ланцет" у "двобої" проти Bayraktar TB2 – але поки окупанти воюють з цими розвідувально-ударними безпілотниками переважно фейками.

Так, наприклад, офіційно рашисти повідомляють про понад 80 збитих Bayraktar TB2, хоча насправді ЗСУ мають на озброєнні меншу кількість цих БПЛА. Крім того, за підрахунками порталу Oryx, на фото та відео зафіксовано лише 9 знищених Bayraktar TB2 з початку повномасштабної війни.

Читайте також: У Міноборони оголосили шалену кількість Bayraktar TB2 у ЗСУ: вражаюча цифра, яка багато чого пояснює