xcounter
#

"Вільха-М" на держвипробуваннях, мандарини проти Bayraktar TB2 та Мі-24ПУ1 з новими лопатями: події тижня від Defense Express

12630
Винищувач Су-27 із складу 831-ої бригади тактичної авіації, фото - прес-служба 831 бригади
Винищувач Су-27 із складу 831-ої бригади тактичної авіації, фото - прес-служба 831 бригади

"Авіакон" передав ЗСУ партію модернізованих Мі-24ПУ1 з новими лопатями від "Мотор Січ", "Укроборонпром" показав точність влучання "Вільха-М" під час держвипробувань, українські Bayraktar TB2 Кремль "збиватиме" турецькими мандаринами – розповідаємо про ці та інші новини й події тижня

Пропонуємо ознайомитися з оглядом подій та матеріалів тижня, короткий опис яких ми зібрали для вас у цій статті.

Мі-24ПУ1 з новими лопатями від "Мотор Січ

ДП "Конотопський авіаремонтний завод "Авіакон" (входить до складу ДК "Укроборонпром") передало армійській авіації Сухопутних військ ЗСУ чергову партію відремонтованих і серійно модернізованих ударних гелікоптерів Мі-24ПУ1.

Читайте також: Автомобільну демобілізацію для ЗС України просять військові у Кабміну
Мі-24
Ударні гелікоптери Мі-24 Сухопутних військ ЗСУ з новими лопатями на військовому параді на честь 30-річчя Незалежності України / Фото: Oleksandr Smerychansky

За повідомленням прес-служби Концерну, оновлені в рамках виконання ДОЗ машини отримали низку сучасних українських систем, зокрема нові вітчизняні лопаті, серійне виробництво яких у цьому році налагодили на "Мотор Січ".

Мі-24
Ймовірно, одна з відновлених на ДП "Авіакон" машин армійської авіації / Фото: "Укроборонпром"

На гелікоптери Мі-24ПУ1 працівники "Авіакону" встановили модернізовані вітчизняні системи озброєння та авіаційні приціли, системи захисту від ПЗРК і двигуни з поліпшеними характеристиками, і вперше - "м’які" паливні баки українського виробництва.

В Польщі представили потужну десантно-штурмову версію Ан-28

Увівторок, 26 жовтня цього року, в аеропорту Варшава-Бабіце відбулася презентація прототипу літака для спецназу MC-145B Special Operations Multi-Role Aircraft (SOMA).

MC-145B
Прототип MC-145B SOMA на презентації у Польщі 26 жовтня 2021 року / Фото: Lotnictwo

Це спільна розробка польської Polskie Zakłady Lotnicze Sp. z o. o. Mielec (належить Lockheed Martin Helicopter) та американської Sierra Nevada Corporation, яка створена в рамках проекту Armed Overwatch, офіційно запущеного минулого року US SOCOM, повідомляє ресурс Lotnictwo. Більше деталей розповідає Defense Express.

Миргородські авіатори провели випробування Су-27, модернізованого на заводі "Мігремонт"

Пілоти 831-ої бригади тактичної авіації провели нову льотну зміну. В рамках цієї зміни було виконано понад тридцять літако-вильотів на Су-27, загальний льотний час склав 14 годин. Пілоти винищувачів Су-27 тренувались вести повітряні бої та вдосконалювали свої льотні навики.

Cу-27
Винищувач Су-27 із складу 831-ої бригади тактичної авіації

При цьому, як наголошує прес-служба 831-ої бригади, комісія Генерального Штабу Збройних Сил України "перевірила готовність окремих підрозділів бригади до виконання завдань за призначенням".

І паралельно – за участі представників Запорізького державного авіаремонтного заводу "Мігремонт" були завершені випробування та перевірка з бойового застосування модернізованого винищувача Су-27.

"Укроборонпром" показав точність влучання "Вільха-М" під час держвипробувань

Вмережі з’явилися кадри попадання коригованого реактивного снаряда калібру 300 мм комплексу Р624М "Вільха-М", випробувальні стрільби з якого були проведені у середу, 27 жовтня цього року, на Одещині.

Практично стовідсоткове влучання реактивного снаряда в мішень можна побачити на відео, яке оприлюднила прес-служба ДК "Укроборонпром".

При цьому, відомо, що випробувальні пуски виробу ДККБ "Луч" проходили по наземним цілям на відстані у понад сотню кілометрів. Більше деталей – в матеріалі Defense Express.

Українські Bayraktar TB2 Кремль "збиватиме" турецькими мандаринами

РФ із 29 жовтня призупинить імпорт мандаринів із Туреччини начебто із-за перевищення рівня концентрації пестицидів, пише російське видання РБК.

Bayraktar TB2
Безпілотник Bayraktar TB2 Збройних Сил України, фото ілюстративне

Російські урядовці заявляють, що тимчасова заборона на імпорт турецьких мандаринів начебто допоможе уникнути "масових неінфекційних отруєнь".

Bayraktar TB2
Безпілотник Bayraktar TB2 Збройних Сил України, фото ілюстративне

Хоча до цього моменту, протягом 2021 року РФ купила в Туреччині 285,2 тисяч тонн мандаринів вартістю майже 195 мільйонів доларів, і до цього моменту "масових отруєнь" росіян від турецьких цитрусових досі не спостерігалось. Втім, така "харчова" заборона співпала у часі з тим, що Збройні Сили України 26 жовтня цього року вперше застосували розвідувально-ударний комплекс Bayraktar TB2 проти російських окупаційних військ на Сході нашої країни.

Гарної неділі!

Читайте також: Киргизстан заплатить за російські "Орлани-10" та турецькі Bayraktar TB2 усього $17 мільйонів