xcounter
#

"Укроборонпром" показав точність влучання "Вільха-М" під час держвипробувань (відео)

7534
Ураження мішені коригованим реактивним снарядом Р624М "Вільха-М" під час держвипробувань 27 жовтня 2021 року
Ураження мішені коригованим реактивним снарядом Р624М "Вільха-М" під час держвипробувань 27 жовтня 2021 року

Наразі з новітнього комплексу виробництва ДККБ "Луч" проводять стрільби в рамках державних випробувань на півдні України

В мережі з’явилися кадри попадання коригованого реактивного снаряда калібру 300 мм комплексу Р624М "Вільха-М", випробувальні стрільби з якого були проведені у середу, 27 жовтня цього року, на Одещині.

Практично стовідсоткове влучання реактивного снаряда в мішень можна побачити на відео, яке оприлюднила прес-служба ДК "Укроборонпром".

Читайте також: ДержККБ "Луч" у 2021 році отримало від Міністерства оборони замовлення на сотню ракет "Вільха"

При цьому, відомо, що випробувальні пуски виробу ДККБ "Луч" проходили по наземним цілям на відстані у понад сотню кілометрів.

Кадри з ураженням виробом Р624 мішені під час держвипробувань 27 жовтня 2021 року

Комплекс "Вільха-М" має калібр 300 мм і є модернізацією відомої системи Р624 "Вільха", яка прийнята на озброєння ЗСУ у 2018 році та заходиться у серійному виробництві й постачається у війська. На відміну від звичайної "Вільхи", дальність виробів Р624М значно збільшена (120 км проти 70 км у серійної Р624).

Пуск виробу Р624М "Вільха-М" на держвипробуваннях 27 жовтня 2021 року

Нагадаємо, раніше про заплановані на осінь державні випробування виробу "Вільха-М", з можливим прийнятим на озброєння та постачанням Збройним силам України у 2022 році, повідомив Віце-прем'єр-міністр України - Міністр з питань стратегічних галузей промисловості України Олег Уруський.

Коригований реактивний снаряд Р626М "Вільха-М" від КБ "Луч" та його ТТХ

Також варто додати, що українська "Вільха-М" вже виготовляється на експорт за контрактом з Об'єднаними Арабськими Еміратами. Перемовини щодо можливих закупівель цього комплексу також ведуть Кувейт та Саудівська Аравія.

Читайте також: "Сапсан", "Тайфун", "Буревій" та "Вільха-М": Міністр оборони України розповів про поточний стан ракетної програми