xcounter
#

Лопаті від "Мотор Січ" до вертольотів Мі-24 прийняті на озброєння ЗСУ

7277
У 2021 році "поставити на крило" мають мінімум 10 гвинтокрилів Мі-24 армійської авіації
У 2021 році "поставити на крило" мають мінімум 10 гвинтокрилів Мі-24 армійської авіації

Випробування лопатей вітчизняного виробництва, що стартували в грудні 2020 року – завершились успішно

Підприємство "Мотор Січ" завершило цикл випробувань металевих лопатей національного виробництва до гвинтокрилів Мі-24. Відтак, такі лопаті були прийняті на озброєння української армії наказом Міністра оборони України.

Про це Віце-прем’єр-міністр – Міністр з питань стратегічних галузей промисловості України Олег Уруський написав на своїй Facebook-сторінці.

Читайте також: Поки чекають на лопаті до Мі-24: гвинтокрили Мі-8 "знищують цілі" в зоні ООС

Очільник Мінстратегпрому також додав, що прийняті на озброєння ЗСУ лопаті отримали внутрішній сертифікат відповідності технічним умовам та комплекту конструкторської документації.

За словами Віце-прем’єр-міністра Олега Уруського, запланований темп серійного виробництва - 60 комплектів лопатей на рік.

Показові польоти гвинтокрилів армійської авіації ЗСУ, оснащених лопатями національного виробництва

У 2021 році ж оборонне відомство має отримати щонайменше 10 комплектів на Мі-24, і відтак – повернути у стрій армійської авіації ЗСУ мінімум стільки ж ударних гвинтокрилів цього типу.

Варто нагадати: наприкінці 2020 року Генеральний штаб Збройних Сил України зазначав, що у поточному році для Збройних Сил України мають відновити та підняти в повітря щонайменше чотири ланки бойових гелікоптерів або ж 16 Мі-24 Армійської авіації Сухопутних військ.

Вертолітні лопаті виробництва "Мотор Січ"
Читайте також: Українські гелікоптери Мі-8 отримають нові системи Elbit Systems для захисту від ворожих ПЗРК