xcounter
#

Підняти у повітря: скільки гелікоптерів Мі-24 мають відновити для ЗСУ в 2021 році

18485
Підняти у повітря: скільки гелікоптерів Мі-24 мають відновити для ЗСУ в 2021 році

Реалізації плану допоможе запуск виробництва вертолітних лопатей на "Мотор Січ"

У 2021 році для Збройних Сил України мають відновити та підняти в повітря щонайменше чотири ланки бойових гелікоптерів або ж 16 Мі-24 Армійської авіації Сухопутних військ.

Про йдеться у повідомленні прес-служби Генерального штабу Збройних Сил України.

Читайте також: "Ракети та авіація": секретар РНБО Данілов назвав ключові напрямки розвитку ОПК України
ДОЗ-2021
Мі-24П та Мі-8 МСБ із лопатями виробництва "Мотор Січ"

Таке завдання визначив Президент України - Верховний Головнокомандувач ЗС України Володимир Зеленський Збройним Силам України на 2021 рік.

Головнокомандувач Збройних Сил України генерал-полковник Руслан Хомчак зазначив, що наша країна отримала "нові можливості, що дозволять відновити до кінця року 16, а можливо й більше бойових вертольотів".

ДОЗ-2021
Вертолітні лопаті виробництва "Мотор Січ"

"Успішно проведені на "Мотор Січ" льотні випробування лопатей для вертольотів Мі-24 українського виробництва надають впевненості, що це завдання повинно бути виконане", - наголосив Головнокомандувач ЗСУ Хомчак.

Нагадаємо, що підприємство "Мотор Січ" освоїло виробництво композитних лопатей для вертольотів Мі-8 та металевих допатей до вертольотів Мі-24.

Цех по виробництву комплектуючих із композитних матеріалів для українських гелікоптерів на "Мотор Січ" був запущений 12 грудня 2018 року

У 2021 році "Мотор Січ" планує виробити 20 комплектів лопатей для вертольотів Мі-8 та Мі-24. У 2022 році та наступних – підприємство планує вийти на рівень виробництва в 60 комплектів лопатей щороку.

ДОЗ-2021
Бойовий гелікоптер Мі-24ПУ1

Також як раніше повідомляло Defence Express, у 2021-2022 роках ДП "Конотопський авіаремонтний завод "Авіакон" (входить до складу ДК "Укроборонпром) планує модернізувати щонайменше три гелікоптери Мі-24. Про це свідчать оголошені закупівлі на майданчику ProZorro.

В листопаді-грудні цього року було оприлюднено низку тендерів щодо закупівлі досить значного переліку виробів та послуг (авіадвигуни, станції ОЕП, радіостанції тощо), які об’єднує загальна кількість (для комплектування трьох одиниць техніки) та строки виконання (здебільше до кінця наступного року).

Зразки обладнання, яке ДП "Авіакон" планує встановити на гелікоптери Мі-24 в процесі модернізації
Читайте також: Грузія модернізує всі свої штурмовики Су-25 та гелікоптери Мі-24 (відео)