xcounter
#

"Мотор Січ" освоїла виробництво лопатей для Мі-8 та Мі-24: відбулись перші випробування

4236
Обладнання для власного виробництва вертолітних лопатей "Мотор Січ"  придбала в кінці 2018 року
Обладнання для власного виробництва вертолітних лопатей "Мотор Січ" придбала в кінці 2018 року

В 2021 році підприємство планує виробити 20 комплектів лопатей для гелікоптерів, із 2022 року – планує виробляти 60 комплектів лопатей щороку

Підприємство "Мотор Січ" освоїло виробництво композитних лопатей для вертольотів Мі-8 та металевих допатей до вертольотів Мі-24.

Про це повідомив Віце-прем’єр-міністр- Міністр з питань стратегічних галузей промисловості України Олег Уруський на своїй сторінці у Facebook.

Читайте також: "Мотор Січ" відремонтує гелікоптери Афганістану: "Вертольоти Росії" дуже обурені

"Українська авіаційна промисловість переходить до нового етапу розвитку. Сьогодні на Льотно-випробувальному комплексі АТ "Мотор Січ" розпочалися льотні випробування композитних лопатей для вертольотів Мі-8 та металевих - для Мі-24 українського виробництва", - написав Олег Уруський.

ДОЗ-2021
Лопаті виробництва "Мотор Січ"

За наявними даними, випробування гелікоптерів з українськими лопатями триватимуть і в наступному році. У тому ж 2021 році "Мотор Січ" планує виробити 20 комплектів лопатей для вертольотів Мі-8 та Мі-24. У 2022 році та наступних – підприємство планує вийти на рівень виробництва в 60 комплектів лопатей щороку.

ДОЗ-2021
До цього моменту виробником лопатей до гелікоптерів Мі-8 та Мі-24, основи авіації Сухопутних військ, була лише РФ

Нагадаємо, 12 грудня 2018 року на запорізькому ПАТ "Мотор Січ" був запущений цех по виробництву деталей з композитних матеріалів для українських гелікоптерів.

ДОЗ-2021
На фото - процес злету Мі-8 МСБ та Мі-24П із лопатями виробництва "Мотор Січ"

Читайте також: Українське підприємство опанувало нову технологію виробництва композитних матеріалів (фото)