xcounter
#

Ще два гелікоптери Ми-8МТ ЗСУ отримають комплекси захисту від ПЗРК

4562
Багатоцільовий гелікоптер Мі-8 МСБ-В з екранно-вихлопними пристроями "Адрос" АШ-01В / Фото: Авіа-Грейд
Багатоцільовий гелікоптер Мі-8 МСБ-В з екранно-вихлопними пристроями "Адрос" АШ-01В / Фото: Авіа-Грейд

До кінця цього року два багатоцільових гелікоптери мають бути обладнані системами "Адрос" АШ-01В

Відповідна інформація щодо тендеру "послуги з дообладнання двох вертольотів типу Ми-8МТ(МТВ) екранно-вихлопними пристроями Адрос "АШ-01В" оприлюднена на майданчику державних закупівель ProZorro.

Зокрема повідомляється, що військова частина А2595 ЗСУ (16 ОБрАА розташована в місті Броди) 15 жовтня ц.р. замовила послуги з встановлення на дві машини екранно-вихлопних пристроїв "Адрос" на суму у 974 074,54 гривні.

Читайте також: "Мотор Січ" знову вийшла в прибуток після збитків минулого року (звіт)
тендер ЗСУ

Відповідний контракт був укладений з ТОВ "Науково-виробнича фірма "МС АВІА-ГРЕЙД" 16 листопада 2020 року. Згідно з умовами договору, дообладнання армійських гелікоптерів мало бути здійснене до 1 грудня 2020 року.

Дообладнання гелікоптерів мало бути здійснене безпосередньо на території військової частини А2595 (де розташована техніка 16-ї окремої бригади армійської авіації "Броди").

Екранно-вихлопний пристрій "Адрос" АШ-01В
Екранно-вихлопний пристрій "Адрос" АШ-01В

Нагадаємо, екранно-вихлопний пристрій "Адрос" АШ-01В призначений для зниження інфрачервоної помітності гелікоптерів, оснащених турбовальними двигунами типу ТВ3-117 (виготовляються АТ "Мотор Січ"), з метою підвищення ефективності захисту гвинтокрилої машини від ракет з інфрачервоними головками самонаведення (ПЗРК).

Читайте також: Китайці вважають, що у справі з ПАТ "Мотор Січ" їх необґрунтовано позбавили законних прав на свою власність