xcounter
#

Українське підприємство опанувало нову технологію виробництва композитних матеріалів (фото)

2612
Нові кабіни гелікоптерів Мі-2МСБ з композитних матеріалів в цеху ТОВ "Співдружність Авіа Строй"
Нові кабіни гелікоптерів Мі-2МСБ з композитних матеріалів в цеху ТОВ "Співдружність Авіа Строй"

Запорізьке ТОВ "Співдружність Авіа Строй", яке є одним з партнерів "Мотор Січ", тепер зможе виробляти сучасні композитні матеріали використовуючи технологію вакуумна інфузія

Метод виробництва полягає в нанесенні смоли тонким шаром на матеріал під впливом вакууму. Після завершення складного технологічного процесу смола твердне, при цьому утворюється жорстка полімерна матриця.

Придбані властивості допомагають рівномірно розподіляти навантаження на новому композитному виробі.

Читайте також: "Мотор Січ" планує у 2020 році сертифікувати гелікоптер МСБ-2 "Надія"

Використовуючи вакуумну інфузію можна зробити композитний виріб максимально високої якості. Перевагами такого процесу є економія витратних матеріалів, зменшення часу, витраченого на виготовлення деталі, зниженні місткості повітря у виробі та його екологічність.

композити
За допомогою технології вакуумна інфузія можна виготовити високоякісні деталі для гелікоптерів

Технологія може бути використана для виготовлення склопластику, ламінату, в авіабудуванні та автобудуванні, а також застосовується у виробництві спортивного інвентарю, медичних протезів, декоративних виробів.

Це обумовлено низькою пористістю отриманого покриття, з високим процентним вмістом армувального матеріалу, відсутністю необхідності купувати дороге обладнання і комплектуючі.

Авіа Строй
ТОВ "Співдружність Авіа Строй" має власні сучасні виробничі лінії, що дозволяють виготовляти високоякісні композитні вироби широкої номенклатури

Нагадаємо, ТОВ "Співдружність Авіа Строй" відомо як виробник композитних деталей для українських гелікоптерів. Зокрема, на підприємстві з композитних матеріалів виготовляється значна частина корпусу модернізованих Мі-2МСБ.

Мі-2МСБ
Композитні частини гелікоптера Мі-2МСБ від "Співдружність Авіа Строй"

Ґрунтуючись на досвіді західних колег, вітчизняні фахівці сконструювали власні виробничі лінії, що дозволяють виготовляти композитні вироби в рекордні терміни, а унікальні матриці дозволяють виготовити їх з високим ступенем точності.

На підприємстві працює понад 400 фахівців, що дозволяє вирішувати всі поставлені завдання в мінімальні для замовника терміни, зберігаючи високу якість запропонованих послуг

На сьогодні повністю освоєно виробництво носової частини, капотів кінцевого відсіку, комплектів капотів відсіку двигуна і системи кондиціонування повітря гелікоптерів типу Мі-2МСБ з композитних матеріалів.

Мі-2МСБ
Композитні частини гелікоптера Мі-2МСБ від "Співдружність Авіа Строй"

Завдяки застосуванню сучасних технологій виготовлені, вироби відрізняються високою міцністю, термостійкістю (витримують температуру до 204 ° С), стійкістю до хімічних і атмосферних впливів і, при цьому, мають набагато меншу вагу, ніж звичайні металеві деталі.

Мі-2МСБ
Композитна носова частина гелікоптеру Мі-2МСБ

У найближчих планах підприємства освоїти виробництво всіх складових частин корпусу нового композитного українського гелікоптера на базі моделі Мі-2.

Авіа Строй
"Співдружність Авіа Строй" виготовляє композитні трапи, гофровані рукави для систем вентиляції гелікоптерів та відновлює короби опалення та вентиляції гелікоптерів Мі-8
Крім того, працівниками "Співдружність Авіа Строй" здійснюється виготовлення гнучких гофрованих рукавів, що входять до складу агрегатів і систем вентиляції гелікоптерів типу Мі-8 та Мі-2, а також виготовлення високоякісних, надміцних композитних трапів на гелікоптери будь-якого типу.
На підприємстві ремонтують акумуляторні контейнери та розширювальні бачки гелікоптерів типу Мі-8, прив'язні ремені, виготовляють заглушки для гелікоптерів та відновлюють паливні баки

Серед іншого на підприємстві також освоєно:

  • ремонт прив'язних ременів льотчиків, десантників і бортпровідників,
  • ремонт акумуляторних контейнерів гелікоптерів типу Мі-8,
  • роботи з ремонту паливних баків,
  • відновлювальні роботи дренажних і розширювальних бачків гелікоптерів типу Мі-8,
  • відновлювальні роботи комплекту коробів опалення та вентиляції гелікоптерів типу Мі-8.
Фахівці "Співдружність Авіа Строй" також виготовляють бронеплити для гелікоптерів, проводять лакофарбувальні роботи для техніки та виготовляють чохли й гільзозбирачи

Варто додати, що на запорізькому приватному підприємстві також виготовляють бронеплити, а також освоєний процес зняття і нанесення якісного лакофарбувального покриття на будь-які вироби, включаючи й великогабаритну техніку.

Мі-8
Гелікоптери Мі-8МСБ-В Державної прикордонної служби та Мі-8МТ для 18-го вертольотного загону після відновлення
Читайте також: "Мотор Січ" у цьому році сертифікує "скляну кабіну" для гелікоптерів Мі-8МСБ (відео)