xcounter
#

Киргизстан заплатить за російські "Орлани-10" та турецькі Bayraktar TB2 усього $17 мільйонів

Турецькі БпЛА Bayraktar TB2
Турецькі БпЛА Bayraktar TB2
5072

Стали відомі деякі подробиці придбання Киргизією тактичних БпЛА "Орлан-10Е" у Росії та "Байрактар TB2" у Туреччини

Про готовність закупити нові безпілотники 21 жовтня заявив голова Держкомітету Киргизстану з національної безпеки Камчібек Ташиєв. За інформацією видання Shephard Media, Киргизстан замовив шість БпЛА "Орлан-10Е" та три "Байрактари TB2". Це підтвердили офіційні особи в уряді Бішкека.

"Зараз у Туреччині нам виготовляють безпілотники Bayraktar. Вони є тільки в 5 країнах світу. Скоро вони нам теж надійдуть. На сьогодні ми в Туреччині навчаємо наших фахівців і готуємо їх для управління технікою", - заявляв Камчібек Ташиєв.

За оцінкою Shephard Defense Insight, вартість закупівлі безпілотних літальних апаратів загалом становитиме майже 17 мільйонів доларів. Ця оголошена вартість виглядає занадто низькою.

Читайте також: Слідом за Туркменістаном турецькі Bayraktar TB2 закупає Киргизстан
Орлан-10
Росія використовує базову версію БпЛА "Орлан-10" у своїх збройних силах, також він застосовується на сході України російсько-терористичними військами

Можна припустити, що у такому разі йдеться про два комплекси "Орлан-10Е" з трьома літальними апаратами у складі кожного, та один БпАК Байрактар ТБ2 у складі трьох літальних аппаратів - без врахування керованих бомб до цього розвідувально-ударного БпЛА.

Bayraktar TB2, котрий дуже ефективно показав себе під час бойових дій у Сирії, Лівії та Нагірному Карабасі у 2020 році, закупили Катар, Україна та Азербайджан. Про майбутні постачання турецьких БпЛА також заявляли у Лівії та Польщі.

БПЛА Bayraktar TB2 Повітряних сил ЗСУ
БПЛА Bayraktar TB2 Повітряних сил ЗСУ

Крім цього, про можливі плани з придбання цієї ефективної зброї повідомляли представники Албанії, Болгарії, Ефіопії, Угорщини, Іраку, Казахстану, Латвії, Оману та Сербії.

Читайте також: ​ЗСУ вперше застосували Bayraktar TB2 для удару по противнику на Донбасі