xcounter
#

​ЗСУ вперше застосували Bayraktar TB2 для удару по противнику на Донбасі

2324
Перші Bayraktar TB2 ЗСУ отримали у 2019 році
Перші Bayraktar TB2 ЗСУ отримали у 2019 році

Розвідувально-ударний БПЛА Bayraktar TB2 завдав удару по артилерії противника

Збройні Сили України вперше застосували Bayraktar TB2 для вогневого удару по позиціях російсько-терористичних військ на Донбасі.

26 жовтня 2021 року розвідувально-ударний БПЛА виявив позиції гаубиць Д-30 противника в районі населеного пункту Гранітне та знищив одну з них. Протиповітряна оборона та засоби радіоелектронної боротьби окупаційної армії РФ на Донбасі не змогли завадити роботі Bayraktar TB2.

Читайте також: F-15EX літали разом зі своїми "старшими братами", щоб продемонструвати різницю між винищувачами

"Безпілотний літальний апарат не пересікав лінії зіткнення і керованою бомбою знищив одну гармату з розрахунком російсько-окупаційних військ. Після цього обстріли українських позицій припинилися", - йдеться у повідомленні Генерального штабу ЗСУ.

Цей випадок став першим публічним епізодом використання Bayraktar TB2 на Донбасі саме, як ударного БПЛА. До цього неодноразово повідомлялось, що ці дрони виконують у небі Донбасу розвідувальні задачі.

З боку Defense Express зазначимо, що судячи з усього, удар був нанесений з висоти 5,8 км високоточним боєприпасом MAM-C вагою 6,5 кг та дальністю ураження до 8 км. Ці боєприпаси, разом із більшими 22-кг MAM-L є основним озброєнням Bayraktar TB2 українського війська.

Вибір такого боєприпасу, судячи з усього, пов’язаний з тим, що БПЛА виконував комбіновану розвідувально-ударну місію і мав, в першу чергу, мати високі показники по часу перебування у повітрі.

Читайте також: "Авіакон" передав ЗСУ партію модернізованих Мі-24ПУ1 з новими лопатями від "Мотор Січ"