xcounter
#

"Авіакон" передав ЗСУ партію модернізованих Мі-24ПУ1 з новими лопатями від "Мотор Січ"

8345
Ударні гелікоптери Мі-24 Сухопутних військ ЗСУ з новими лопатями на військовому параді на честь 30-річчя Незалежності України / Фото: Oleksandr Smerychansky
Ударні гелікоптери Мі-24 Сухопутних військ ЗСУ з новими лопатями на військовому параді на честь 30-річчя Незалежності України / Фото: Oleksandr Smerychansky

Ударні гелікоптери були відремонтовані та модернізовані для Сухопутних військ ЗС України в рамках Державного оборонного замовлення

ДП "Конотопський авіаремонтний завод "Авіакон" (входить до складу ДК "Укроборонпром") передало армійській авіації Сухопутних військ ЗСУ чергову партію відремонтованих і серійно модернізованих ударних гелікоптерів Мі-24ПУ1.

За повідомленням прес-служби Концерну, оновлені в рамках виконання ДОЗ машини отримали низку сучасних українських систем, зокрема нові вітчизняні лопаті, серійне виробництво яких у цьому році налагодили на "Мотор Січ".

Читайте також: ДП "410 ЦА" передав Казахстану перші два відремонтовані Ан-74 (відео)
Мі-24ПУ1
Ймовірно, одна з відновлених на ДП "Авіакон" машин армійської авіації / Фото: "Укроборонпром"

На гелікоптери Мі-24ПУ1 працівники "Авіакону" встановили модернізовані вітчизняні системи озброєння та авіаційні приціли, системи захисту від ПЗРК і двигуни з поліпшеними характеристиками, і вперше - "м’які" паливні баки українського виробництва.

лопаті
Комплект нових металевих лопатей для гелікоптерів Мі-24 в цеху АТ "Мотор Січ"

У прес-службі "Укроборонпрому" говорять, що після технічного приймання і виконання ознайомлювальних польотів модернізовані на ДП "Авіакон" гелікоптери перелетіли до місця постійного базування та стали до виконання бойових завдань.

Мі-24ПУ1
Деякі з систем, які встановлюються на модернізовані Мі-24ПУ1

Нагадаємо, що в листопаді-грудні минулого року Конотопський авіаремонтний завод розмістив на майданчику ProZorro низку тендерів на закупівлю комплектуючих (авіадвигунів ТВ3-117ВМА-СБМ1В-02, станцій оптико-електронного придушування "Адрос" КТ-01, комплектів м'яких паливних баків, комбінованих пристроїв "Адрос" КУВ тощо). для комплектування щонайменше трьох Мі-24ПУ1.

Мі-24ПУ1
Опис модернізації ударних гелікоптерів Мі-24 та їх ТТХ
Читайте також: Збройні Сили повернули в стрій уже три Мі-24: Мотор Січ виконує контракт на поставку лопатей