xcounter
#

F-15EX літали разом зі своїми "старшими братами", щоб продемонструвати різницю між винищувачами

6304
Винищувач F-15EX Eagle II
Винищувач F-15EX Eagle II

Перший винищувач F-15EX ПС США отримали у березні цього року

Повітряні сили США провели перші тижневі експлуатаційні випробування двох своїх нових винищувачів F-15EX Eagle II. Так, як повідомляє видання Defense News, оновлена версія винищувача четвертого покоління F-15 з 18 по 25 жовтня взяла участь у своїх перших масштабних випробуваннях на базі ПС США Нелліс у Неваді.

Під час цих випробувань оновлені F-15EX літали разом з F-15C та F-15E. Зазначається, що тести проводилися передусім для того, щоб підкреслити різницю між F-15EX та старим зразком F-15C, а також протестувати систему РЕБ Eagle Passive / Active Warning and Survivability System.

Читайте також: "Репортаж" з кабіни F-15EX: пілот винищувача про "2 Мах за 15 хвилин" та враження від першого польоту
Винищувачі F-15
F-15EX – глибока модернізація винищувача F-15. Фото: Eglin Air Force Base

Система EPAWS – це удосконалена система електронних атак наступного покоління, яка наразі розробляється та тестується для літаків EX і Strike Eagle. Вона має надати можливість літакам брати участь у складних операціях, в яких вони зможуть самостійно захищатися та розчищати собі шлях.

Кабіна пілота винищувачів F-15
Еволюція кабіни пілота винищувача F-15

Стверджується, що ці випробування мають допомогти отримати високоякісні дані про те, наскільки добре працювали системи під час виконання завдань "повітря-повітря" та "повітря-поверхня", а також щоб виявити потенційні проблеми та визначити, як швидко їх виправити.

Нагадаємо, перші винищувачі F-15EX були доставлені на базу ПС США Еглін у Флориді на початку цього року: перший літак у березні, другий – у квітні.

Читайте також: Boeing готовий опрацювати постачання в Україну F-15EX та T-7 з локалізацією складання на ДП "Антонов" - Олександр Лось