xcounter
#
БПЛА Bayraktar-TB2

Азербайджан має намір придбати турецькі ударні дрони

БПЛА Bayraktar-TB2
588

В інтерв'ю азербайджанскому телеканалу СВС Міністр оборони Азербайджану, генерал-полковник Закір Гасанов повідомив, що оборонне відомство має намір придбати в інтересах збройних сил країни ударні безпілотні літальні апарати турецького виробництва.

Міністр оборони Азербайджану генерал-полковник Закір Гасанов

Так, відповідаючи на питання журналіста про те, чи має намір Баку придбати турецькі БПЛА, які продемонстрували успіх в ході операцій в Сирії та Лівії, Заків Гасанов зазначив, що "робота в цьому напрямку вже ведеться і досягнуті певні результати".

Читайте також: У Лівії знищено вже 15 ЗРГК "Панцирь-С1" російського виробництва (відео)

Невиключно, що мова йде про безпілотні авіаційні комплекси Bayraktar TB2, виробництва турецької компанії Baykar, або Anka від компанії ТАІ. Обидва ці безпілотника є носіями високоточними бомбового озброєння виробництва Roketsan.

БПЛА Bayraktar TB2 від компанії Baykar

Дані апарати активно застосовувалися ЗС Туреччини в ході військової операції в Сирії та Лівії. Повідомлялося про їх ефективне застосування, зокрема БАК Bayraktar TB2, в умовах роботи засобів ППО та РЕБ, а також знищення окрім чисельної кількості бронетехніки та живої сили противника і сучасних російських зенітно-ракетно-гарматних комплексів "Панцирь-С1".

БАК Anka-S від компанії ТАІ

Варто додати, що Азербайджан серійно випускає на своїй території ізраїльські безпілотники. На підприємстві "AZAD системз" виробничого Об'єднання "Шарг", що належить МОП Азербайджану, у 2017 році було розпочато виробництво розробленого ізраїльською компанією Aeronautics Ltd. Баражую чого ударного дрону-камікадзе Orbiter 1K , який отримав національне позначення Zarba.

БПЛА Orbiter-1К під час демонстрації Президенту Азербайджана Ільхаму Алієву

Orbiter-1К забезпечує можливість ведення спостереження в заданому районі, виявлення цілі, її супроводу і ураження в будь-який час доби. Боєприпас призначений для боротьби з піхотою і легкоброньованою технікою противника як стаціонарною, так і рухомою.

Читайте також: Ударні БПЛА Bayraktar TB2 налітали рекордні 200 тисяч годин (відео)