xcounter
#

У Лівії знищено вже 15 ЗРГК "Панцирь-С1" російського виробництва (відео)

5124
Захоплений УНЄ на базі аль-Ваттійя ЗРГК "Панцирь-С1Э"
Захоплений УНЄ на базі аль-Ваттійя ЗРГК "Панцирь-С1Э"

Майже всі ці комплекси було уражено ударними безпілотниками Bayraktar TB2

Розрекламовані російські зенітні ракетно-гарматні комплекси "Панцирь-С1" горять у Лівії наче сірники. За даними турецького ресурсу Clash Report, за час їх появи у Лівії загалом було знищено вже 15 таких систем.

При цьому дев'ять одиниць ЗРГК "Панцирь-С1" було знищено або захоплено за останні 72 години.

Читайте також: БПЛА Bayraktar TB2 в Лівії знищив ЗРГК "Панцирь-С1" на шасі КамАЗ (відео)

Турецьке джерело детально указало місця знищення російських комплексів, та їх кількість. На підтвердження своїх слів ресурс виклав коротке відео (кадри зняті з безпілотників Bayraktar TB2) на якому можна побачити ураження семи ЗРГК "Панцирь-С1", що відбулися протягом останніх трьох діб.

Практично всі російські протиповітряні системи були знешкоджені оперативно-тактичними безпілотними комплексами Bayraktar TB2. Безпілотники, що серійно випускаються турецькою компанією Baykar Makina та озброєні високоточними боєприпасами МАМ-L (виробництва компанії Roketsan), особисто знищили більшість "Панцерів", а ще частина була уражена завдяки їхньому наведенню.

Варто відзначити, що практично всі знищені в Лівії ЗРГК свого часу були закуплені у РФ Об'єднаними Арабськими Еміратами (близько 50 одиниць у версії "Панцирь-С1Э" на шасі MAN-SX45) і лише нещодавно їх частина була відправлена на допомогу генералу Халіфу Хафтару, який є очільником Лівійської національної армії та протистоїть військам Уряду національної єдності (який підтримує Туреччина).

Однак днями, турецьким БПЛА було знищено комплекс на російському шасі КамАЗ-6560 8х8, яких жодна з країн, що поставляє озброєння Хафтару не має.

Читайте також: Ударні БПЛА Bayraktar TB2 Повітряних Сил провели тренувальні польоти (фото)