xcounter
#

БПЛА Bayraktar TB2 в Лівії знищив ЗРГК "Панцирь-С1" на шасі КамАЗ (відео)

7458
Знищений БПЛА Bayraktar TB2 в Лівії ЗРГК "Панцир С1" на шасі КамАЗ-6560 8х8
Знищений БПЛА Bayraktar TB2 в Лівії ЗРГК "Панцир С1" на шасі КамАЗ-6560 8х8

"Панцирь-С1" на шасі КамАЗ-6560 не стоїть на озброєнні країн, що підтримують Хафтара і вперше помічений в Лівії

На відео та фото знищених російських самохідних зенітних ракетно-гарматних комплексів (ЗРГК) в Лівії, які з'явилися в мережі, помічений ЗРГК "Панцирь-С1"на шасі російського КамАЗ-6560 8х8. В коментарях до цих кадрів стверджується, що ураження цієї машини відбулося за рахунок БАК Bayraktar TB2, виробництва турецької компанії Baykar Makina.

Варто відзначити, що в арабських країнах, які підтримують в Лівії головнокомандувача Лівійської національної армії генерала Халіфа Белкасім Хафтара (Єгипет, Саудівська Аравія та ОАЕ) не стоїть на озброєнні ЗРГК на шасі російського КамАЗ-6560 8х8.

Читайте також: Російські "Панцирі" та "Красуха" знищені безпілотниками в Лівії

Донедавна всі знищені турецькими безпілотниками в Лівії комплекси "Панцирь-С1Э" належали ОАЕ. Їх головна відмінність від російських – використання шасі MAN-SX45.

ЗРГК
ЗРГК "Панцирь-С1Э" на шасі MAN-SX45 захоплений урядовими військами на базі аль-Ваттійя

Таким чином країна, яка доставила ЗРГК "Панцирь-С1" на шасі КамАЗ на підтримку Лівійської національної армії невідома. Як незрозуміло й те, військовослужбовці якої країни їх обслуговують в якості екіпажу.

ЗРГК
ЗРГК "Панцирь-С1" ВС РФ на шасі КамАЗ-6560 8х8 у Москві

Також варто додати, що за останні дні військами Уряду національної єдності було досягнуто значних успіхів в боротьбі з силами ЛНА. Чи не основну роль в успішному просуванні військ УНЄ зіграло використання турецьких оперативно-тактичних багатоцільових безпілотних літальних комплексів Bayraktar TB2 виробництва компанії Baykar Makina.

БПЛА Bayraktar TB2  з боєприпасами MAM-L та MAM-C
БПЛА Bayraktar TB2 виробництва Baykar Makina з боєприпасами MAM-L та MAM-C

Так за останню неділю турецькі ударні БПЛА влаштували справжній геноцид розрекламованим російським комплексам "Панцирь-С1". Лише на відео, що з'явилися в мережі останнім часом, було зафіксовано ураження щонайменше семи таких комплексів.

Знищений в Лівії ЗРГК
Знищений БПЛА Bayraktar TB2 в Лівії ЗРГК "Панцирь- С1" на шасі КамАЗ-6560 8х8

Також безпілотники Bayraktar TB2 успішно вражають й інші цілі. При цьому, завдяки використанню високоточних боєприпасів від компанії Roketsan МАМ-L та сучасній системі наведення й управління, знищуються навіть швидкорухомі цілі.

Читайте також: Bayraktar TB2: на що насправді здатний ударний БПЛА та навіщо він Україні (відео)